Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926444





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : 1 mei kermis 2011-Update1
28 april 2011
Extra grote attracties nog niet voor dit jaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 828.300
Lanaken / Genk 28 april 2011.


De opening op 29 april met de Meikoninginnen.

Morgen 29 april 2011 wordt na een bijeenkomst in de Club van het stadhuis om 18:00u, samen met de meikoninginnen, de 1 mei kermis van Genk officieel geopend, de kermis is geopend van 29 april om 18:00u tot en met 9 mei 2011.

Bouwwerken.
Door de bestaande en nog op stapel staande bouwwerven, waren grotere attracties vorig jaar reeds genoodzaakt om een andere plaats te zoeken, dat is dit jaar ook het geval. Het lukt Genk -nog- niet om, wegens gebrek aan ruimte, extra grote attracties naar Genk te halen, dat begrijpen we niet, er is in Genk immers ruimte genoeg, maar wat baten kaars en bril ....
De kermis zal dit jaar worden opgesteld :
- tussen de rotonde 1ste Cyclistenlaan / Dieplaan en de rotonde Hooiweg / Dieplaan.
- deels op de Jaarbeurslaan tussen rotonde Hooiweg / Jaarbeurslaan en de rotonde Gildelaan / Jaarbeurslaan.
- op één zijde van de jaarbeurslaan langs de kant van de Limburghal.
- op de voorste parkings van de Limburghal grenzend aan de Jaarbeurslaan, kant dienstencentra.
De grootste attracties worden op de voorste parkings van de Limburghal geplaatst. Dit jaar is er één nieuwe grote attractie, de "Dragonforce", een stalen ring van 20m hoog waarin een treintje loopings maakt.

Verkeer.
De Jaarbeurslaan is langs de kant van de dienstencentra op weekdagen tussen 07:00 en 20:00u voor verkeer toegankelijk, gedurende de weekends en op de familiedag -4 mei-, wordt de toegang voor auto's over de Jaarbeurslaan afgesloten.

Parkings.
Gedurende de duur van de kermis blijven de achterliggende parkings van de Limburghal gratis toegankelijk voor de bezoekers van de kermis, de Limburghal en restaurant La Petite Cuisine, die parkings zijn toegankelijk -op en afrijden- vanaf de rotonde Gildelaan / Jaarbeurslaan.

Familiedag.
Op 4 mei is er naar traditie de familiedag, op die dag geven de foorkramers extra kortingen maar alhoewel tijdens het persmoment op 25 april en op vraag van Morsum Magnificat, is gesproken over 20% korting, wordt  het écht toekennen van kortingen overgelaten aan de respectievelijke eigenaars / uitbaters van attracties, dat vindt deze redactie "een kat in een zak" kopen en het lokken van het publiek dat ter plaatse maar moet afwachten hoeveel korting ze zullen krijgen. Waarom kunnen de foorkramers op dat punt geen eensgezindheid bekomen en iedereen dezelfde korting geven? Dit is gewoon boerenbedrog.

Publiciteit.
Genk is sterk in het voeren van -meestal politiek gekleurde- propaganda en inderdaad, in Lanaken viel deze week een flyer op de vloermat met de kortingbonnen van volgende attracties : Moulin Rouge, Copacabana, Trampoline, Sea World, Mexico, Vanlingen, Hippo Hap, Nougat Deplus, Spooktrein, Toys 4 You, Hasselts Gebak, Video Country, Frituur Julien, Las Vegas, Auto-scooter, Ufo Jet, Venise, Kindertrein, Spookhuis, Place 2 Be Superloop, Shooting-Bar, Movie Star, Frituur Vanseer, Vanseer, Golden Duck, Golden Gate, Monza Piste en Meirisonne  .... de grootste kortingen vinden we bij Moulin Rouge, Copacabana, Trampoline, Golden Gate, Monza piste en Movie Star, deze attracties geven zowat 50% korting. De bonnen zijn alle dagen inwisselbaar behalve tijdens de familiedag op woensdag 4 mei, dan geven de foorkramers, zoals hierboven aan aangegeven, individuele kortingen tot 20%. 

Veiligheid.
Tijdens de persconferentie sprak Morsum Magnificat ook over de elektrische kabels en waterleidingen die de openbare weg onbeschermd kruisen waardoor bezoekers die kinderwagens voortduwen problemen hebben om die hindernissen -op de openbare weg- te nemen. Vorig jaar was er ook een Meikoningin die zich bij het uitstappen van een attractie kwetste. De Foorkramers minimaliseren dat uiteraard en zeggen dat er op de foor weinig ongevallen gebeuren. Maar worden alle "kleine" ongevallen wel bekend?



De opstelling van de attractie waar vorig jaar een Meikoningin aan de voet gekwetst raakte, de uitbaters mogen van geluk spreken, dat wij geen bevoegdheid hebben qua toepassing van de veiligheid en het het gebruik van arbeidsmiddelen -EDTC- ..... Op de achtergrond de nieuwe attractie Dragonforce.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ever ©
 

Laatste update ( 30 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.