Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ingrid Lieten reageert op beslissing RVB van de VRT.
27 april 2011
Vrt moet bij opdrachten aan privébedrijven de CODEX respecteren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 828.700
Lanaken / Brussel 26 april 2011

Persbericht van minister Lieten :

Zopas maakte de VRT bekend dat ze vanaf september 2012 een grondige vernieuwing wil brengen in het programmaschema.  De VRT sluit een samenwerking met Woestijnvis in de toekomst niet uit, maar dat zal niet langer in preferentieel partnership gebeuren.

Minister van Media Ingrid Lieten is blij dat de VRT met vol vertrouwen de nieuwe situatie aanpakt. “De VRT blijft niet bij de pakken zitten en  kiest resoluut voor een vernieuwing in het programmaschema vanaf 2012. Het is een daarnaast een goede zaak dat diverse productiehuizen in Vlaanderen de kans krijgen om op de oproep van de VRT in te schrijven. Als minister van Media vind ik het belangrijk dat de VRT blijft inzetten op een sterke samenwerking met de privésector.”

De beslissing van de VRT ligt ook in de lijn met wat minister van Media Ingrid Lieten in december schreef in haar visienota over de toekomst van de VRT. Ze pleitte er voor meer inbedding van de VRT in de mediasector. “De VRT is een bijzonder belangrijke speler. De VRT moet in de eerste plaats een uitdager zijn en een partner in een gezonde, concurrentiële markt. Ze is een centrale schakel in een in toenemende mate genetwerkte mediasector.

“Door meer in te zetten op samenwerking kan de VRT met andere spelers blijven bijdragen aan een kwalitatief aanbod voor iedereen. Ik hecht het grootste belang aan Vlaamse inhoud. De VRT is daarnaast ook een motor voor investeringen in Vlaamse inhoud. Als grootste omroep is de VRT een hefboom op dit vlak,” zegt Ingrid Lieten.

Nog in haar visienota wees de minister ook op het belang van samenwerking tussen de VRT en andere actoren in het mediaveld. “Het is wenselijk dat de VRT zich niet beperkt tot een aantal gepriviligeerde partners, maar ook streeft naar diversiteit en inclusie. Dat zal volgens mij de kwaliteit van het aanbod  doen toenemen,” zo zegt de minister.

--- einde persbericht.

NVDR.
Wij herinneren ons dat, toen Patrick Dewael -Open Vld- minister van cultuur was, hij een onderzoek rond gesjoemel bij de
BRT niet wilde toelaten. We herinneren ons eveneens dat diezelfde BRT contracten met privéfirma's afsloot die niet in overeenstemming waren met de CODEX, óók de contracten met Woestijnvis e.a. waren meermaals onderwerp van kritische vragen. Gaat minister Lieten er nu op toezien dat de "Vriendjes" van de Vrt niet meer worden bevoordeeld, anderen de facto benadeeld? Is de Vrt er écht voor iedereen of blijft het de Rode propagandazender?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.