Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Publieksdag over de toekomst van de VRT-Update2
25 april 2011
Senioren, jongeren en mediamakers op 30 april 2011 uitgenodigd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 829.200
Brussel / Lanaken 25 april 2011.

---Update 2  21:00  27/04/11
Kabinet Lieten doet nieuwe oproep.
Blijkbaar trekt de publieksdag over de vorming van de beheersovereenkomst van de VRT, gepland op 30 april, minder belangstelling dan verwacht. Vandaag sturen reclamebureau LDV United en eventbureau New World bericht dat ze nog altijd op zoek zijn naar vrijwilligers om zoveel mogelijk -positieve- input te geven aan de minister. Er wordt vooral gezocht naar senioren, gevraagd wordt om zoveel en zo snel mogelijk interesse op te wekken bij de Vlaamse ouderen die een belangrijke doelgroep van de nationale zender zijn en die daarom ook hun zeg kunnen/mogen hebben in de beheersovereenkomst. Op 30 april kan daarover persoonlijk met minster Lieten van gedachten gewisseld worden, de ideeën worden meegenomen in het grotere verhaal van waar de VRT de komende vijf naar toe gaat.  Inschrijven kan nog steeds via:  http://vrt2016.newworld.be/senioren/

--- einde update 2 

--- Update 1 18:00 25/04/11
Van iedereen of van de "Vriendjes"?
Wie inschrijft ontvangt een bericht -inzet- dat begint met "... op 22 april laten wij u weten of u of een delegatie van uw organisatie erbij kan ... ", dat is vreemd! Het persbericht wordt op 25 april 2011 verzonden, de inschrijving gebeurt ook op 25 april, hoe kan het automatisch toegestuurde bericht dan van een verwittiging op 22 april spreken, die datum is immers al voorbij?

Selectie.
Wie de Vrt -Vriendjes Rood Tendentieus- vanouds kent, weet dat er alleen "Rode" vrienden aan bod komen en voor hun programma's steeds in eigen vijver vissen, de Vrt maakt, door niet aflatende publiciteit van misbaksels en mislukkingen, fenomenen. Wie inschrijft moet eerst door de Rode propagandazender worden doorgelicht, Morsum Magnificat zal wellicht niet worden toegelaten.

Moeilijk gesprek.
In het persbericht van het kabinet van Ingrid Lieten staat er een foutje, er is sprake van 30 mei in plaats van 30 april, wanneer we ter zake naar de Vrt nieuwsdienst bellen, begint men daar allerlei overbodige vragen te stellen, omdat wij nógmaals duidelijk stellen dat wij een fout trachten te achterhalen, wordt er toch moeite gedaan om te antwoorden, de "Vrt van iedereen" is een utopie van de minister.


Het persbericht van de minister heeft het over 30 mei, hier zal men tegen 22 april antwoorden terwijl die datum al drie dagen voorbij is .... 

--- einde update 1

De VRT is van iedereen, zoals straten en pleinen van iedereen zijn.
Iedereen heeft wel een idee hoe de VRT er moet uitzien. Voor de beheersovereenkomst die de Vlaamse overheid met de VRT maakt, zijn er verschillende voorbereidende gesprekken nodig om te zorgen dat alle betrokkenen gehoord zijn. Hoe zien zij hun openbare omroep in 2016? Vlaams minister van Media Ingrid Lieten gaat op zaterdag 30 april het gesprek aan met senioren, jongeren -14-18j- en de mediamakers van morgen om van hen te horen hoe zij de VRT van morgen zien.

VRT 2011 - 2016.
Om het debat over de toekomst van de VRT te openen, publiceerde minister Lieten midden december een tekst met haar persoonlijke visie over de richting die de publieke omroep moet uitgaan.  “We staan nu op het punt te bepalen hoe de VRT de komende vijf jaar zal functioneren. Dit is een debat dat ik de voorbije weken en maanden met velen gevoerd heb. Met de VRT zelf uiteraard, maar ook met het Vlaams Parlement, de sociale partners, media-experts, de creatieve sector, etc.  De aanwezigheid van een sterke publieke omroep is voor mij immers essentieel in een democratie. ”

Vergeten doelgroepen.
Ook de mediagebruiker heeft volgens minister Lieten, een plek in dit debat. Daarom trekt zij volgende zaterdag een dag uit om te luisteren naar jongeren en senioren.  Zij zijn doelgroepen waarmee zij de dialoog nog extra wil aangaan. Het zijn immers ook de doelgroepen die weleens het eerst worden vergeten en het zijn ook belangrijke doelgroepen voor de VRT, stelt Ingrid Lieten. In de voormiddag ontvangt de minister de jongeren in Park Spoor Noord in Antwerpen. Na de middag legt ze haar oor te luisteren bij senioren die ze ontmoet op de VRT.  Twintig mediamakers van de toekomst zullen de hele dag volgen voorzien van opnameapparatuur.  Ze worden professioneel begeleid door Stampmedia, een persagentschap dat een stem geeft aan jongeren in de media.

Jongere.
Bent u een jongere tussen 14 en 18j? Kom dan naar het Antwerpse Park Spoor Noord op 30 april. Om 10 uur verwelkomt minister Lieten u met plezier in Cargo, de zomerbar in het Antwerpse Park Spoor Noord. Youssef El Mousaoui introduceert de workshops en nodigt u uit om mee na te denken over de VRT van morgen.

Schrijf u nu in op : vrt2016.newworld.be/jongeren

Senior.
Bent u een senior? Kom dan naar de VRT op 30 april.  Om 13 uur verwelkomt minister Lieten u graag op de VRT, samen met gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter. Daarna krijgt u een rondleiding in de VRT en maken we tijd en ruimte voor dialoog en voor uw inbreng. Tip: we voorzien een bus van en naar Brussel-Centraal. De exacte opstapplaats voor de bus krijgt u in uw mail na uw inschrijving.
Schrijf u nu in op: vrt2016.newworld.be/senioren

Bron : Kabinet Minister Lieten

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 29 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.