Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat wil op zondag opnieuw in radiotelegrafie gaan uitzenden-Update2
24 april 2011
Radiotelegrafie is de oudste en eenvoudigste manier om verbindingen te maken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 827.800
Lanaken 24 april 2011.

--- Update 2  21:30 7/5/11
Het online artikel werd ondertussen 240 keer bekeken, slechts één Nederlandse PA0... reageerde met ellenlange e-mails. Er is ook al een eerste teleurstelling, de eigenaar van de Kenwood TS 515 -een gewezen Rijkswachter- heeft zijn belofte niet waar gemaakt. De dag van de afspraak om de Kenwood op te halen, belde de man op dat hij  plotseling niet meer weet waar de zend- ontvanger - die hij al minstens 25 jaar op een illegale manier in bezit heeft -, is gebleven!  Momenteel zijn wij dus nog steeds op zoek naar iemand die een geschikte transceiver of aparte zender en ontvanger ter beschikking wil stellen. Stuur een e-mail naar

--- einde update 1 21:23 7/05/2011

--- Update 1 11:30 25/04/2011.
Morsum Magnificat bezit nog steeds het volledige archief dat vanaf het begin van de overdracht -1989- is aangelegd, inclusief alle verhalen die door de abonnees van toen werden ingezonden en nooit gepubliceerd werden, óók van degenen die ondertussen naar de eeuwige jachtvelden zijn vertrokken. Morsum Magnificat heeft hierdoor, alle troeven in handen om een come back te maken, inclusief, ook al is het misschien geen 60 wpm meer, minstens de kennis van telegrafie.

Pieter PA3BWA -sk- Bij Morsum Magnificat in Sint Truiden.


PA3BWA -sk- Bij Morsum Magnificat in Sint Truiden -14 mei 1999- bij de ondertekening van de verwerkingen van de overeenkomsten tussen de Nederlandse en de Belgische leden van Morsum Magnificat. Maar de Belgen hebben het in 1830 reeds van de Nederlanders gehaald en dat zou in het Morsum Magnificat verhaal niets anders worden, dat is later nog duidelijker geworden, maar ook de Nederlanders hebben heel wat resultaten geboekt. Pieter was toen vergezeld van PA3DSU. 

Links in Nederland
http://www.korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=96&t=1277
http://www.zendamateur.com/viewtopic.php?f=31&t=6941
--- einde update 1

Sinds het gebruik van de radiotelegrafie in 1999 als communicatiemiddel in de burgerscheepvaart werd afgeschaft zijn de marconisten en de radiotelegrafisten een uitstervend ras aan het worden. In de kringen van het korte golf amateurisme wordt nog wat radiotelegrafie gepleegd, maar ook daar sterven de kenners van de Morse code uit.

Uitzendingen in Morse.
Tien jaar geleden had Morsum Magnificat vanuit Betekom elke zondagvoormiddag een uitzending in radiotelegrafie die via de radioamateurfrequenties zowel lokaal als internationaal kon ontvangen worden, er werd toen tegelijkertijd op 3,5 - 7 - 14 en 144 Mhz uitgezonden, die ambitie moeten we nu echter laten varen.


De uitzendingen van on4hsc tegelijkertijd op 80 meter, 40 meter, 20 meter en 2 meter in telegrafie. 

ZAP Award.
Morsum Magnificat stuurde tijdens de wekelijkse uitzendingen een met de hand geseind bericht in morse in lopende tekst de lucht in, luisteraars die de tekst met minder dan vijf fouten instuurden, daarbij bevestigden dat ze geen decodeertoestellen gebruikten, kregen gratis het ZAP Award toegestuurd.


September 2000 het 144 MHz ZAP Award voor Wil PA3FHK.


In 2000 en 2001 werd de 3.553 KHz door de inmelders het meest gebruikt.

Oproep.
Morsum Magnificat wil nu vanuit Lanaken deze uitzendingen in Morsecode opnieuw opstarten, daarom zijn wij op zoek naar een commerciële firma -of iemand anders- die ons een zend- ontvanger -met de nodige telegrafiefilters- en met QSK mogelijkheid, voor een bepaalde periode ter beschikking wil stellen. We zijn benieuwd.


Tot spijt wie het benijdt, bij de redactie van Morsum Magnificat kan men nog altijd in de Morse communiceren, dat kunnen andere redacties niet zeggen.

Oude ambachten.
De mogelijkheid wordt ook onderzocht om het zendstation voor demonstraties op evenementen "Oude ambachten" op te stellen en te doen werken, op die manier komt de radiotelegrafie, die vele mensenlevens heeft gered, uit de vergeethoek en kunnen kinderen nog zien en horen hoe men  tot ongeveer tien jaar geleden nog communiceerde.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Ex Marine Radiotelegrafist - coder
Radioamateur on4cw - on4hsc 

Laatste update ( 07 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.