Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW's : Nog meer controles op de inkomsten van de armen.
21 april 2011
Niet de armen, maar de rijken moet beter gecontroleerd worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 827.300
Lanaken 21 april 2010

Dat de sociale fraude groot is, weet iedereen, dat grote bedrijven met ingewikkelde constructies en gewiekste advocaten de ambtenaren van financiën in slaap wiegen en buiten spel zetten is ook bekend, daarvan is niemand minder dan de politiek zelf de schuld, stel dat een competente ambtenaar een fatsoenlijke uitrusting krijgt en op een integere wijze zijn job doet, de rotte appels aanpakt, vraag u dan maar af hoe lang die ambtenaar in functie blijft.

Sukkelaars weer de pineut.
Wie bij het OCMW moet aankloppen wordt overgeleverd aan sociale assistenten, vaak zelf nog bakvissen die nog carriëre willen maken en daardoor hun macht misbruiken en door de politieke broodheren rond de vinger worden gedraaid. Zij die beroep doen op OCMW"s worden altijd op hun verplichtingen gewezen maar bijna nooit op hun rechten -art. 17 RMI 26/5/2002-. Wie beroep doet op het OCMW wordt verplicht om al zijn/haar documenten te laten reproduceren, op die manier kunnen de jonge, vaak onervaren sociaal assistenten, achter de schermen die documenten bekijken, herbekijken en aan anderen voorleggen, maar ondertussen weten die anderen alles over de steunzoekers. Als de aanvraag wordt afgewezen, krijgen de verzoekers uiteraard hun stukken niet terug! Dat er van de OCMW's duchtig geprofiteerd wordt is juist, maar dat gebeurt met medeweten van politici die in het kader van dienstbetoon de betrokkene uit electoraal oogpunt helpen. Zo hebben we in Aarschot een geval gekend waarbij de politicus in ruil voor het kleven van een verkiezingsaffiche tegen de raam van de -krot-woning, een sociaal appartement kreeg aangeboden, uiteraard werd het dossier bovenaan gelegd, waardoor anderen werden benadeeld.

Zwartwerk.
In andere gevallen worden de ogen gesloten voor zwartwerk, wie daarop zelfs maar allusie wil maken, wordt bedreigd. Laat de OCMW's en sociale woningmaatschappijen ernstig onderzoek voeren naar de eigenaars van grote Duitse auto's die in de sociale wijken rondtoeren, maar ook andere misbruiken moeten worden aangepakt. Na een persconferentie in de Vennestraat te Genk liepen er bij Morsum Magnificat klachten binnen dat een bewoner van het "Logeerhuis" elke week op de markt in de Vennestraat en in Genk centrum in het zwart werkt en zich daardoor in de naburige herbergen kon laten opvallen, Morsum Magnificat onderzocht de zaak en diende de klachten te bevestigen, is het CAW soms blind?

Zelfstandigen.
Het moet ook -in Genk- blijken dat allochtonen die een handelsregister bezitten, ook andere gezinsleden handelsactiviteiten laten uitvoeren onder één handelsregisternummer.
  

Melden.
Burgers moeten veel mondiger worden en wanneer zij zaken vaststellen die mogelijk strafbaar zijn, dan moeten zij zéker niet naar de politiek stappen en ook niet naar de politie, want die hangen ook aan de slippen van de politiek, maar een brief sturen naar de Procureur des Konings, die moet dan de politie op pad sturen en niet andersom.

Morsum Magnificat wil iedereen in de mate van het mogelijke helpen in de strijd tegen het uitbuiten, het flagrant machtsmisbruik en de schending van de privacy jegens de armen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.