Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933085





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging door AG Vespa aan de deur gezet.
17 april 2011
Legde de Stedelijke beheersmaatschappij na het IPV ook de VJV in de luren?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 826.000
Antwerpen / Lanaken 17 april 2011

Toen Morsum Magnificat op 1 maart 2011 omtrent de perikelen rond het pand aan de Grote Markt 40 bij de AG Vespa achter de waarheid probeerde te vissen, hield Nathalie Buyl de lippen stevig op elkaar. Wanneer men bij pogingen om informatie te bekomen, die normaal gezien moet kunnen, meteen reageert met ; "Wij mogen over dossiers niets vertellen", dan mag u er zeker van zijn dat ze iets te verbergen hebben. Wij wilden enkel weten of de AG Vespa ook kortlopende contracten afsluit, maar zelfs dat kregen we er niet uit. Amper twee weken later komt de aap uit de mouw. Het pand krijgt, volgens een artikel in de grootste gazet van het land, een totaal andere bestemming "Opleidinginstituut Diamanthandel" en dat wist Nathalie op 1 maart natuurlijk ook al, óók dat de stad en/of de Vlaamse Overheid meteen 200.000 € op tafel legt.

Tabula rasa.
Vorig jaar in november was de Vlaamse Journalisten Vereniging -VJV- nog zeer optimistisch, maar nu lijkt het erop dat
AG Vespa de RvB van de VJV vzw in het -financiële- ootje heeft genomen. Met een bericht van 11 april 2011 laat de VJV aan haar leden weten dat haar contract per einde april 2011 afloopt, dat is een opzegtermijn van anderhalve maand! De stad Antwerpen zet een punt achter de persactiviteiten in het historische pand, zeg maar "tabula rasa". Na het IPV vzw moet ook de VJV vzw bekennen dat hun politieke relaties met de stad, onder meer met Schepen Voorhamme, gefaald hebben, nog maar eens een bewijs hoe gevaarlijk het is om met de politiek te dwepen of ergo er in zee mee te gaan. Hopelijk heeft het bestuur van de Vlaamse Journalisten Vereniging voor dat kort verblijf aan de Grote Markt 40 niet al te veel uit haar budget moeten putten, dat zouden ze bij de volgende AV toch wel eens uit de doeken mogen doen.

Home Sweet Home.
De Vlaamse Journalisten Vereniging vzw heeft in 2010 al een bezoek gebracht aan Alfacam
http://www.eurocammediacenter.be/  te Lint, de gemeente waar ook de voorzitter Walter Van Den Branden woont. Nu heeft de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw het van de CEO van Alfacam, Gabriël Fehervari, gedaan gekregen dat het secretariaat van de VJV vzw daar kan gevestigd worden en bovendien nog kan genieten van een aantal faciliteiten.  Voor de Voorzitter van de VJV alvast een Home Sweet Home, of de andere leden van de vereniging er écht met open armen worden ontvangen en of de VJV vzw een volwaardig onderdak gevonden heeft, zal de toekomst uitwijzen.

Andere online artikels over dit onderwerp.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3473&Itemid=2
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3685&Itemid=0

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 17 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.