Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brandweer Bilzen : Persagentschap, gazet of brandweer?-Update1
16 april 2011
Mag de brandweer zòmaar foto's van interventies openbaar maken?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 825.600
Bilzen / Lanaken 16 april 2011.

--- Update 1 15:59 19/04/2011
SVK Houvast reageert.
Op onze vraag -van MM- of het SVK het erg vond of er foto's werden genomen binnen in het pand, zegt Inge V.;  " jammer
genoeg heeft niemand daar onze mening over gevraagd op het moment zèlf ....". Al onze ingehuurde panden worden verzekerd middels een soort abonnementspolis. Wanneer er een wettelijk vermoeden van aansprakelijkheid bij brand op de huurder rust, voorziet onze polis dit risico. Het is de huurder vrij om te beslissen of hij zich nog verzekert voor zijn persoonlijke inboedel of dat hij of zij nog een familiale polis afsluit. Wij adviseren dit bij ieder huurcontract. Wij vinden het een beetje jammer dat wij niet vooraf werden gecontacteerd alvorens er incorrecte info op het internet werd verspreid.
Vriendelijke groeten
Inge V.
NVDR.
Morsum Magnificat heeft weergegeven wat de huurster ter plaatse op de openbare weg in ons bijzijn aan derden vertelde en
waarvan wij dus getuige waren, deze redactie heeft daarop ingepikt en gehoopt, dat zij voor haar eigen schade verzekerd is. Of de dame voorafgaandelijk toelating gaf om de foto's te publiceren is zeer de vraag, toen Marina W. zaterdag 16 april omstreeks het middaguur arriveerde zei ze tegen een derde " 't schijnt dat ik op het internet sta", einde citaat. Mocht ze voorafgaandelijk daarvoor de toestemming hebben gegeven, dan had ze zich dat niet moeten afvragen.
Als het SVK suggereert, dat de dame op dat moment nog in shock, of confuus was, dan kunnen we ons al voorstellen
op welke manier ze in het holst van de nacht toelating gaf om de foto's te nemen én te laten publiceren., dat gelooft zelfs een klein kind niet. Het komt deze redactie over, dat de brandweer van Bilzen wellicht gesteund door hun bekende
politieke broodheer, voor gazet speelt en dat is hun taak niet.  
--- einde update 1

Is het de taak van de brandweer om bij interventies foto's te nemen, of te laten nemen, en deze op hun website te plaatsen? Deze redactie denkt van niet.

Op privé eigendom of vertrekken.
Deze week was er een nachtelijke brand in een appartement aan de Brugstraat in Bilzen, de bewoonster had blijkbaar
iets op het elektrisch kookvuur geplaatst en was wellicht bij het slapen gaan vergeten het vuur uit te zetten, het resultaat daarvan was dat er veel rookschade is. Wie dat uiteindelijk gaat vergoeden is zeer de vraag. Of het de taak is van de brandweer om foto's, die binnen in het appartement zijn genomen, op haar website te plaatsen, is een andere vraag.


Dampkap, elektrisch kookvuur en enkele resten van de brand werden vandaag aan de deur gezet, wie het gaat sorteren -want het elektrisch vuur behoort tot AEEA- is een andere vraag.

Hier de link naar de interventie en de foto's :  
http://www.brandweerbilzen.be/photogallery.php?photo_id=791

Wie betaalt de schade.
Nu de brandweer van Bilzen deze zaak zelf publiek maakte, hebben we ons licht opgestoken bij de fotograaf Tom
Palmaers die aan de overkant van de straat woont en die de gedupeerde Marina W. -die naam werd ook in de gazet gepubliceerd- kent. Blijkbaar had Tom wel de toelating om de foto's te nemen, maar heeft de brandweer van Bilzen dan de toelating om die foto's publiek te maken? Zal het SVK daarmee akkoord gaan? We stellen ons ook de vraag, alhoewel een brandverzekering niet strikt wettelijk verplicht is, hoe een SVK een huur regelt zonder dat het verhuurde verzekerd wordt?

SVK.
Onder de hoofding "Wat biedt het SVK" vindt u op onderstaande link een modelhuurcontract :
http://www.vob-vzw.be/SVK/Informatievoorhuurders/HurenbijeenSVK/tabid/67/Default.aspx   als de huurster zelf geen brandverzekering heeft afgesloten, dan zou deze nog wel eens voor een financiële verrassing kunnen komen te staan. De dame kan dan misschien aankloppen bij degenen die voor haar de administratieve zaken heeft afgehandeld om het appartement te kunnen huren .... zoals bvb het ocmw.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.