Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VRT haalt streefcijfers inzake diversiteit niet.
15 april 2011
LDD vindt dat de zoveelste tekortkoming van de openbare omroep.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 825.400  -Belstat counter-
Brussel / Lanaken 15 april 2011

De VRT haalt nog niet eens de helft van de door hen vooropgestelde streefcijfers inzake diversiteit. Volgens Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen -LDD- is dit de zoveelste tekortkoming van de openbare omroep op het vlak van het door hen gevoerde diversiteitsbeleid.

Diversiteitsscan.
Eind 2008 organiseerde de openbare omroep een vrijwillige en anonieme diversiteitsscan. Het is op basis van de resultaten uit deze registratie dat men in 2009 streefcijfers heeft vastgelegd voor gehandicapten en voor personen van allochtone origine. Voor de eerste doelgroep werd tegen eind 2011 het streefcijfer van 1% vooropgesteld, terwijl dit 2,5% was voor allochtonen.

Tandje bijsteken.
Jurgen Verstrepen: “Nu blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Lieten dat voor geen van beide doelgroepen de streefcijfers gehaald worden. Voor de personeelsleden met een handicap scoort de VRT 0,60%, wat dus 0,40% minder is dan ze zelf hadden vooropgesteld. Voor personeelsleden van allochtone herkomst bakt men het nog bruiner: slechts 1,07%. De VRT haalt dus nog niet de helft van zijn streefpercentages. Een zoveelste tegenslag voor het door de VRT zogenaamd gevoerde diversiteitsbeleid. De VRT zal dus zeker een tandje moeten bijsteken wil het enigszins serieus genomen worden qua diversiteitsbeleid.”

Vraag en antwoord kunt u bekijken op :
http://www.ldd.be/nl/schriftelijke-vraag-jurgen-verstrepen-en-antwoord-lieten-2905.htm

Bron : LDD

NVDR:
Vrt is een Rode propagandazender waar alleen dito gekleurde individuen aan bod komen, eens "rood" vriendje is je broodje gebakken, neem als voorbeeld Bart Peeters die door de Vrt als Vlaams Icoon wordt gepromoot, kijk ook naar schorre schreeuwer Raymond Van Het Groenewoud, die man kan toch niet zingen, hoeveel voorbeelden moeten we nog geven. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 15 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.