Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fernand Koekelberg krijgt nieuwe functie binnen de politie.
15 april 2011
Vanaf 2 mei 2011 bijzonder raadgever in relaties tussen Gewesten en Gemeenschappen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 825.300
Brussel / Lanaken 15 april 2011

Hoofdcommissaris Fernand Koekelberg krijgt vanaf 2 mei 2011 een nieuwe functie binnen de politie. Commissaris-generaal a.i. Paul Van Thielen stelt hem aan als zijn bijzonder raadgever inzake de relaties tussen de Gewesten en de Gemeenschappen en de geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus.

Relaties organiseren en coördineren.
Deze functie dringt zich op gezien het feit dat meer en meer regionale bevoegdheden een invloed hebben op het werk van de lokale en federale politie. Dit werk is in eerste instantie conceptueel en juridisch van aard; het gaat om het bestuderen van de verschillende opties en alternatieven om de relaties met de Gewesten en de Gemeenschappen verder te organiseren en te coördineren. Hoofdcommissaris Fernand Koekelberg is hiervoor de geschikte persoon, gezien zijn kwaliteiten die hij ten tijde van de hervorming van de politiediensten ruimschoots heeft aangetoond.

Interface.
Fernand Koekelberg gaat vanaf 2 mei 2011 deze nieuwe uitdaging aan: "Ik ben persoonlijk overtuigd dat deze nieuwe functie, waarvan de noodzaak me steeds evidenter lijkt, zal bijdragen tot een grotere doeltreffendheid van de politiediensten. Dit zal gebeuren in goede verstandhouding met de bevoegdheidsniveaus die een duidelijke impact hebben op de werking van de politie. Na een gesprek met onze voogdijministers is de beslissing genomen om deze “interface” te creëren. Ik ga deze nieuwe uitdaging dan ook met vol enthousiasme aan".

Ricour en Savonet.
Het beëindigen van het mandaat van commissaris-generaal door Fernand Koekelberg en de beslissing om het commissariaat-generaal te verhuizen van het Queteletplein in Sint-Joost-ten-Node naar de Kroonlaan -complex Kroontuinen- in Elsene, hebben ook gevolgen voor de rechtstreekse medewerkers. De meesten zullen hun functie verder blijven uitoefenen ten dienste van de commissaris-generaal a.i. Paul Van Thielen. De medewerksters Anja Savonet en Sylvie Ricour echter, worden vanuit de federale politie gedetacheerd naar twee lokale politiezones, respectievelijk Gingelom/Nieuwerkerken/Sint-Truiden en Mons-Quévy.
Twee andere medewerkers die instonden voor het onthaal zullen overgeplaatst worden naar andere diensten van de federale politie. Eén administratieve kracht die was afgedeeld vanuit een lokaal politiekorps, keert terug naar het korps van oorsprong.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.