Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936394





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Brand bij recyclagebedrijf Stassen.
08 april 2011
Genk : Brand bij recyclagebedrijf Stassen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 823.500
Genk / Lanaken 8 april 2011.

--- Update 1  11:00 09/04/11
In de grootste gazet van het land wordt vandaag uit de doeken gedaan dat de oorzaak in feite te maken heeft met een stofexplosie, voor die onthulling zullen WASO -Technische Inspectie- en de verzekeraar wellicht belangstelling hebben. Het KB van 26 maart 2003 betreffende het welzijn van de werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen oplopen, is duidelijk. Stassen mag, naar aanleiding van wat ze aan Het Laatste Nieuws verklaarden, misschien wel een bezoek van W.A.S.O. verwachten. Mensen zijn dermate persgeil dat ze zichzelf in de problemen praten.



Wim Dries en het handjes schudden met de pers, alhoewel we dat niet nodig vinden, deed Dries het ook met ons-

Belang van Limburg.
Het feit dat burgemeester Dries, vlak voor hij met vakantie vertrok, ook nog ter plaatse kwam moest ook nog in Het Belang van Limburg worden vermeld, nogal wiedes, een gazet die van de stad Genk, via een mediapact 200.000 € opstrijkt, moet de facto ook de mouw van haar broodheren strijken.
--- einde update

Kort voor twee uur is er brand ontstaan bij het familiebedrijf Stassen Recycling aan de Hengelhoefstraat 177 te Genk, het bedrijf recycleert allerlei metalen en ook Afgedankte Elektrische Elektronische Apparaten.

De brand zou ontstaan zijn na een ontploffing van een toestel dat allerlei metaalsoorten maalt, dat zou brand veroorzaakt hebben van rubber en dat was aan de zwarte rook te zien én aan de toxische geur -al dan niet schadelijk- te ruiken.

De Genkse burgemeester Dries kwam ook even langs maar de burgemeester vertelde aan een gazet dat er met de rook geen probleem was, zou Wim Dries, indien er wél iets aan de hand was, het wél zeggen, is de Civiele Veiligheid soms metingen komen verrichten?

Stassen Recycling maalt ook AEEA producten, er staat ook een meetpoort dat eventuele aanvoer van radioactief materiaal detecteert, dat wil dus zeggen dat het spul wat wordt binnengebracht, wel eens radioactief materiaal zou kunnen bevatten en de meetpoort geacht wordt dat te detecteren.

Behalve veel rook, was er ook veel materiële schade.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.