Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936395





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgoprocess controleerde altijd -selectief?- zeer streng.
06 april 2011

FANC Moet zelf eerst opnieuw geloofwaardig worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 822.800
Brussel / Lanaken 6 april 2011.

Het voor tijdelijke opslag van Radium 226, Americium 241 en Krypton 85 vergunde -Klasse II- bedrijf VEBO Electroadvies bvba werd in het verleden door Belgoprocess te Dessel, bij aflevering van dat materiaal altijd zeer streng gecontroleerd.

0,04 Bq/cm².
In tegenstelling tot wat Karina De Beule aan de -rode- vriendjes aan de Reyerslaan beweert, zou Belgoprocess hoofdzakelijk de documenten en minder de ladingen controleren. De documenten werden voor en tijdens de aflevering gecontroleerd maar vooral het voertuig van de auteur van dit artikel, die tientallen ladingen bij Belgoprocess afleverde, werd telkens zéér streng gecontroleerd, inclusief het aan de binnenkant van de oververpakkingen -vaten van 208 L- nemen van wrijfmonsters én de binnenkant van de bestelauto, de doekjes mochten niet meer dan 0,04Bq/cm² besmet zijn, dat is trouwens de wettelijke maximum. Indien énige besmetting aan het voertuig of de verpakking zou zijn vastgesteld, mocht het voertuig Belgoprocess niet verlaten, dat zou dan eerst ontsmet moeten worden.

Minstens 3000 daken ontoelaatbaar hoog radioactief besmet.
Deze redactie daagt het FANC andermaal uit om metingen te doen op de door Morsum Magnificat aangegeven plaatsen en daken, die met Radium 226 werden besmet met waarden die duizenden keren de 0,04Bq/cm² overschrijden, maar het FANC steekt haar kop in het zand.


Het zoveelste radioactief transport van VEBO bij Belgoprocess

N.I.R.A.S.
De vriendjes aan de Reyerslaan melden ook niet dat Belgoprocess onder verantwoordelijkheid van het Nationaal Instituut voor Radioactief Afval en Verrijkte Splijtstoffen werkt. Het FANC zou dáár beter wat meer toezicht houden, inclusief bij de bedrijven die zich op het terrein van het IRE bevinden en -Amerikaanse- verpakkingsvaten van 208 liter verhuren waar in de deksels de rubber afdichtingen ontbreken zodat Radon kan ontsnappen wat schadelijk is voor de bestuurder die het radioactief materiaal vervoert.

FANC
Het Agentschap Nucleaire Controle is, tot zolang zij het voor haar vernietigende rapport niet heeft weerlegd, ongeloofwaardig
.

Redactie Morsum ® Magnificat
Erik Verbeeck ©
Houder van geldig ADR / Klasse 7 attest, gewezen houder van Klasse II vergunning en afleveraar van tientallen radioactieve transporten naar Belgoprocess.

Laatste update ( 07 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.