Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936395





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrax respecteert eigen regels en deze van het AREI niet.
06 april 2011
FOD Economie interpelleerde Infrax die de fouten moet toegeven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 822.800
Lanaken / Hasselt 6 april 2010

Met ons online bericht van 19 februari 2011 brachten we kritiek op de wijze waarop Infrax een splinternieuwe metergroep in een kelderruimte plaatste. Onlangs bij een ontmoeting met werknemers van Infrax -Koetshuis Bokrijk- meende de Genkse burgemeester Wim Dries -CD&V- met Morsum Magnificat de draak te mogen steken, Wim Dries zei tegen de werknemers van Infrax dat Morsum Magnificat, Infrax regelmatig op de korrel neemt, kritiek op hun werk levert-sic-.

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3668&Itemid=0

Morsum Magnificat heeft 100% gelijk.
Met het artikel van 19 februari 2011 nemen wij Infrax inderdaad op de korrel omdat deze maatschappij, die verondersteld wordt de regels te kennen, hier bij nieuw werk, wéér het tegendeel bewijst. Morsum Magnificat publiceerde niet alleen, maar stelde ook de vraag aan de FOD Economie die op haar beurt Infrax interpelleerde.

Infrax moet toegeven dat ze fout zijn.
Op 4 april 2011 stuurde Peter D. van Infrax volgend bericht aan FOD Economie :
Hierbij onze reactie naar aanleiding van onderstaande problematiek :
1. Verbindingskabel tussen meterkast en hoofdverdeelbord : de kabel XVB 4 x 10 mm² (zonder geel-groene geleider) is minder uit voorraad beschikbaar, maar is wel degelijk beschikbaar en dient toegepast te worden. Extra informatiesessies zullen worden georganiseerd om alle misverstanden te vermijden.
2. Plaatsing van een meterkast onder een waterleiding : dit is niet toegestaan. Niettegenstaande de richtlijnen dienaangaande duidelijk zijn, zal dit opnieuw gecommuniceerd worden naar de betrokkenen. Corrigerende acties zullen ondernomen worden waar nodig. Het is echter niet altijd even duidelijk, indien dergelijke klachten ons bereiken, wat eerst geplaatst werd - de elektriciteitsmeter of de waterleiding.
3. Beschermingsgraad - montage met niet-geïsoleerde schroeven : de isolerende dopjes dienen geplaatst te worden. Indien er nog vragen of onduidelijkheden zouden zijn, hoor ik dit graag.
Met vriendelijke groeten,
Peter D.
---- einde bericht

Onder waterleiding.
Infrax moet in het geval van het artikel van bovenstaande link, niet twijfelen, de waterleiding lag er éérst. Bezwarend is dat de metergroep midden onder het gat waar de waterleiding door de -buitenmuur- wordt gevoerd werd geplaatst, de kans op waterinsijpeling is dus aanwezig. Nog bijkomend is het feit dat die waterleiding geen voorziening heeft, om bij vriesweer te worden afgesloten, het is bijgevolg niet te verantwoorden om uitgerekend daar een metergroep te plaatsen. Dat de technicus-?- van Infrax de isolerende doppen, die de metalen schroeven de vereiste isolatiegraad -IP 44- moeten geven, bij het afval deponeert, bewijst dat personeel van Infrax niet op de hoogte is van de regels van het AREI en dat is niet de eerste keer dat wij dat vaststellen. Het blijkt nu dat Infrax de metergroep op haar kosten opnieuw zal moeten verplaatsen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 06 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.