Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936396





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Lieten roept Staten-Generaal van de Media samen.
04 april 2011
Sterker door samenwerking en focussen op vier uitdagingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 822.400
Brussel / Lanaken 4 april 2011.

De minister van Media Ingrid Lieten verstuurde vandaag een persbericht over het lang verwachte Staten-Generaal van de media. In deze editie, die op 6 mei 2011 in The Egg te Brussel wordt gehouden, staat het thema samenwerking centraal.

Nieuw media-innovatiebeleid.
Minister Lieten koos ervoor bij deze editie om te focussen op vier uitdagingen die de media van vandaag moeten trotseren ;
- Vlaams medialandschap als ecosysteem.
- Nieuw media-innovatiebeleid.
- De rol van het media-archief.
- Jong en divers, de mediagebruiker van morgen.
Op onderstaande link van de Vlaamse regering vindt u alle informatie.

http://www.cjsm.vlaanderen.be/media/evenementen/statengeneraalmedia/

Erkenningen.
Als minister Lieten zich bewust is van het feit dat het Vlaams medialandschap steeds digitaler verloopt, maar ook Internationaler, dan mag de minister er niet blind voor zijn, dat België quasi alleen staat in de erkenning van journalisten door de minister van Binnenlandse Zaken, in geen ander Europees land vindt men dat. Als de minister dat aanpakt is meteen ook het aanslepend probleem van 8500 journalisten van beroep opgelost. Aangaande de rol van de in de schoot van de beroepsjournalisten opgerichte en betaalde Raad Voor Journalistiek, die zich met een eigen wet boven de wetgever poogt te stellen, moet er ook dringend duidelijkheid komen, iedereen gelijk voor de Belgische wet en geen selectief toe te passen afkooksel van de Grondwet en het EVRM.

Subsidies.
De beroepsjournalisten, 4500 in aantal, vangen jaarlijks zo'n mio euro. De rest, 8500 items, verspreid over verschillende kleinere verenigingen, ontvangen zo goed als niets en alsof dat nog niet genoeg is, willen de beroeps ook nog eens bepalen wat de anderen mogen of niet. Met de digitalisering en de snelheid hebben de beroeps al heel veel van hun pluimen verloren, artikels aan de toog voorkauwen en daags nadien in de gazet zetten is verleden tijd. De pamperjournalistiek, die onderbetaald zijn en de klok rond draaien, hebben de oude krokodillen van hun troon gestoten en dat zint de beroeps uiteraard niet. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.