Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936396





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
E313 tussen Ham en Tessenderlo : Wegpolitie Limburg controleert dagelijks.
04 april 2011
Controles tegen gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 822.100
Brussel / Lanaken 4 april 2011

Vandaag, maandag 4 april 2011, starten de wegenwerken op de E313 tussen Ham en Tessenderlo. Om de veiligheid van zowel de wegenwerkers als de weggebruikers te verzekeren, werd een snelheidsbeperking van 70 km/u vastgelegd. Deze snelheidsbeperking zal door de federale Wegpolitie Limburg dagelijks en op verschillende tijdstippen gecontroleerd worden.

Risico's voor arbeiders en bestuurders.
Iedere bestuurder weet dat wegenwerken risico's met zich meebrengen, zowel voor de arbeiders op de werf als voor de bestuurders die langs de werven rijden. Jaarlijks moeten we in België enkele doden en zwaargewonden betreuren bij de arbeiders op deze werven. Ook weggebruikers kunnen soms verrast worden door traag op- of uitrijdend werfverkeer met betreurenswaardige ongevallen als gevolg.

Dagelijks controles.
Om deze risico’s te verkleinen, zal de federale Wegpolitie Limburg tijdens de ganse periode van de werken aan de E313 tussen Ham en Tessenderlo dagelijks snelheidscontroles uitvoeren, zowel op als voor en na de werken. De federale Wegpolitie Limburg zal ook regelmatig snelheidscontroles uitvoeren in het verlengde van het traject zodat gehaaste weggebruikers niet het idee krijgen dat ze na de werken vrije baan hebben. De resultaten van deze snelheidscontroles zullen zo breed mogelijk verspreid worden om de weggebruikers te sensibiliseren en hen er aan te herinneren dat er dagelijks gecontroleerd wordt.

Bron : Federale Politie.

NVDR.
Als de Federale politie ook de arbeiders wil beschermen, dan wordt het stilaan tijd dat zij óók tegen duidelijk
waarneembare overtredingen op de verkeer- en arbeidswetgeving, optreden. Bedrijven en arbeiders die bij werven de wettelijke voorschriften, ondermeer inzake tijdelijke en mobiele werkplaatsen -KB 25/01/2001-, de inname van de openbare weg KB 01/12/1975 en het te pas, en vooral te onpas, gebruiken van signalisatie -zie link- overtreden, moeten ook bekeurd worden. Flitsen is natuurlijk zeer eenvoudig en extreme gevallen in de lokalen van de politie tegen een muur kleven is zeer interessant, vooral als ze dat óók nog eens bij de vriendjes aan de Reyerslaan breed kunnen komen uitsmeren.

Interessante website:
http://wegcode.be/wetteksten/selectie/wegcode/240-titel3

http://www.wegcode.be/wetteksten 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
evds

Laatste update ( 04 april 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.