Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926449





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
CREG : heeft geen tijd voor kritische vragen.
31 maart 2011
Guido Camps voert zijn kruistocht tegen Electrabel liever exclusief via Vrt.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 821.200
Brussel / Lanaken 31 maart 2011

Morsum Magnificat heeft al minstens 10 jaar gewaarschuwd voor de gevolgen van de groenestroomcertificaten die de "Groenen" er sinds 1994 op een zeer onverstandige manier hebben doorgeduwd, de problemen konden niet uitblijven, de kleine man betaalt weer het gelag en daarvoor zijn de Groenen verantwoordelijk. We probeerden Guido Camps via zijn GSM te bereiken, maar even later belde een secretaresse op om te vragen wie gebeld had.

Waarde laagspanningsnet.
In 2002 - 2003 onderzocht Morsum Magnificat de conformiteit van de laagspanningsnetten van de verdelers, toen Interelectra, PBE, West Vlaamse Energie Maatschappij en Electrabel, de netten waren het slechtst bij de intercommunale Gazelwest. Morsum Magnificat maakte 2.500 rapporten, het resultaat van een onderzoek in 110 steden en gemeenten, het laagspanningsnet was niet conform de wettelijke voorschriften van het A.R.E.I.  De verdelers hebben de wet van 10 maart 1925 al die jaren met de voeten getreden en de grote -woeker-winsten werden grotendeels door de eigenaars van de netten opgestreken. Wie waren die eigenaars dan? De zuivere en gemengde Intercommunales waar politici de zakken werden gevuld. Door de niet conforme opbouw en het slechte onderhoud blijft er een puinhoop achter, ook dát wreekt zich vandaag.

Voorbeeld rapport 0307507 Roeselare.
Voorbeeld rpport 0308515 Hasselt.
Reactie van Geert Versnick van 22 mei 2002 ze moeten dus niet zeggen dat ze het niet weten ...

Voor een dubbeltje op de eerste rij.
Toen de CREG lucht kreeg van onze stapel geďllustreerde rapporten, nodigde Guido Camps ons bij de CREG uit. Camps wilde, gewapend met onze rapporten, Electrabel tonen dat de waarde die zij voor hun infrastructuur opgaven, veel te hoog is. Camps wilde uit de 2500 rapporten van Morsum Magnificat vijfhonderd stuks uitkiezen en daarvoor de aalmoes van amper 500 € betalen. Uiteraard is Morsum Magnificat niet ingegaan op dat belachelijke voorstel en sindsdien is Camps beducht voor Morsum Magnificat, nogal wiedes, wij laten ons niet inpakken, óók niet door de CREG, we zijn de rode rakkers van de Reyerslaan niet.

Vakbonden.
Gisteren, woensdag 30 maart, verspreidt Belga een persbericht waarin wordt gezegd dat de vakbond ABVV de CREG verzoekt om de gevraagde prijsverhoging van EANDIS niet goed te keuren. Het ABVV heeft bij Electrabel en Eandis nooit veel kunnen bereiken, wel verzieken, daar zijn ze goed in en ook in het zorgen voor beschermde postjes, eigen belang eerst en pas veel later de rest. 

Politiek is de schuld.
Dat het bestaande elektrische net ongeschikt is om het geleverde vermogen naar de klant én het terug te nemen vermogen van de alternatieve energie te verwerken, is ondertussen genoegzaam bekend, we kennen ondertussen de "Decentrale Energieproductie, de "Smart Grids" en iedere insider weet dat de bestaande netten ondermaats zijn wat het gevolg is van het feit dat de winsten aan de intercommunales werden uitgekeerd in plaats van hun netten volgens de wettelijke voorschriften op te bouwen en te onderhouden. Maar wie zien we opdagen in die intercommunales, een Louis Tobback -SP.a-, een Geert Versnick -Open-Vld-, enz. Wat Electrabel allemaal presteerde is dus met medeweten en in opdracht van de politiek. De problematiek van de stijgende energieprijzen is dus van niemand minder de schuld dan van de politiek, vooral de Open Vld met Moerman en Verwilghen hebben daarin hun aandeel.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.