Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926449





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgisch militair vliegtuig transporteerde vier gevangenen vanuit Congo.
28 maart 2011
Akkoorden met Internationaal Strafhof in Den Haag worden uitgevoerd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 820.300
Lanaken / Brussel 28 maart 2011.

Vrijdag 25 maart werd in het kader van overeenkomsten met het Internationaal Strafhof een Belgisch militair  vliegtuig in de Democratische Republiek Congo in positie gebracht, zondag 27 maart 2011 heeft dat vliegtuig vier gevangen vanuit Kinshasa naar Rotterdam getransporteerd.

Internationaal Strafhof.
Het gaat om vier gevangenen die door de Congolese autoriteiten worden vervolgd, ze moeten voor het Internationaal Strafhof in Den Haag -in een hangende zaak- tegen drie andere personen getuigen, de gevangenen werden permanent onder toezicht geplaatst van bewakingspersoneel van het Internationaal Strafhof.

Tweede keer.
Minister De Crem verwijst naar de doeltreffende samenwerking met collega-ministers Steven Vanackere en Stefaan De Clerck waardoor België deze steun voor het tweede gevangenentransport aan het Internationaal Strafhof heeft kunnen -en kon- geven. In februari 2008 werd Mathieu Ngudjolo van Kinshasa door Defensie naar Nederland overgebracht om er terecht te staan voor het Internationaal Strafhof. Daags voordien was hij gearresteerd op grond van een aanhoudingsbevel van het Internationaal Strafhof. De minister dankt het personeel van Defensie voor het realiseren van deze concrete bijdragen aan de strijd voor het respect van het internationaal humanitair recht en tegen de straffeloosheid.

NVDR.
Hoeveel deze transporten aan Defensie kosten en wie dat uiteindelijk betaald is in het persbericht niet verteld,  waarom niet? Mogen wij dat soms niet weten? De vraag is ook, waarom Congo dat transport niet zelf kan doen, ze zijn toch al meer dan 50 jaar onafhankelijk?
We zijn beneiuwd hoe lang het duurt vooraleer de perswoordvoerder Ingrid Baeck in dit kader wéér voor de camera of micro van de Vrt wordt gesleurd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.