Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936269





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Gemeenteraad lijkt soms op een kindertheater-Update1
18 maart 2011
Misbruikt Harry Dewitte informatie in ruil voor persaandacht?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 817.800
Lanaken / Genk 18 maart 2011

--- Update 1 13:00 18/03/11
Asbest.
Dokter Dewitte is zogenaamd bezorgd voor de gezondheid van vooral "zijn" volk,maar dat er na de superdure verbouwingen van de sociale woningen in Kolderbos -foto Langerlooweg-, nog steeds Eternit golfplaten, de facto Asbest platen boven de deur van de ingang hangen heeft de PVDA+ politicus -of zijn handlangers-, nóg niet gezien-sic.

 
Langerloweg n°3 - deze Asbesthoudende golfplaten hadden ze ook kunnen verwijderen. 

Omdat de Raadzaal van Genk wordt verbouwd, is de gemeenteraad -tijdelijk- ondergebracht in de bibliotheek waar de rangschikking van de vierkante tafels in een normale positie, parallel met de muren, werden geplaatst.

Heibel.
Raadslid Yves Grouwels -PRO Genk- was de enige die zich niet kon vinden in de opstelling van de tafels. "We
hebben altijd in de vorm van een cirkel vergaderd en u heeft nu nagelaten dat te realiseren" reageerde het Raadslid. "Ja, ik ben boos" terwijl hij zich een glas water inschonk, de voorzitter begreeep duidelijk de reactie niet. De duidelijk zenuwachtige en kinderachtige
reactie komt voor een Dokter zeer vreemd over, het lijkt op een passage uit een stripboek van Suske en Wiske. 

Persaccomodatie.
Hoe dan ook is het al een grote verbetering dat de perstafel, voorheen een keukentafeltje van 80 op 120 cm waaraan nauwelijks 2 personen konden plaatsnemen, vervangen werd door 2 tafels die plaats bieden aan minstens 4 mensen zodat Morsum Magnificat nu ook letterlijk ook afstand kan nemen van de door de gemeente grotendeels betaalde -mediapact- journalisten.  

Misbruik.
PVDA+ Raadslid en Dokter -van zijn volk- Harry Dewitte is een man die zichzelf doodgraag hoort praten, de
ultralinkse politicus komt, vooral als het in zijn politiek kraam van pas komt, liefst op voor de allochtonen, in sommige gevallen, doet hij dat echter niet. In het kader van industriële vervuiling in Genk Zuid, kon Dewitte zich in een technische commissie rond de vervuiling met Chroom 6 nestelen. Hij beschikte daardoor uiteraard over informatie uit de eerste hand, wat niet het geval was voor de Genkse burgemeester Wim Dries. Niettegenstaande Harry Dewitte het embargo respecteerde, contacteerde hij amper één minuut na het verstrijken ervan, een gatlik freelance reporter van Het Laatste Nieuws en stuurde twee uur later al een persbericht -uiteraard niet naar Morsum Magnificat-.
Naar aanleiding van een bijkomende vraag van Dewitte in de gemeenteraad -omtrent de Chroom 6 vervuiling- gaf
burgemeester Dries tijdens de gemeenteraad van 17 maart rond het perslek, De Witte dan ook een schot voor de boeg waarop Dewitte in zijn gekende, onderhuidse en geniepige stijl reageerde dat hij het embargo had gerespecteerd. Het valt meermaals op dat Henri, alias Harry Dewitte, zijn professionele bezigheden als Dokter, nogal eens gebruikt -misbruikt?- in zijn ultralinks politiek werk, wij kunnen ons niet van indruk ontdoen dat zijn
dochter Indra als presentatrice van de 7e -Zeverende- Dag óók een duwtje in Harry's politieke rug geeft.
Toch hebben wij een dossier in bezit van een Marokkaanse familie waar Harry de ogen sloot voor de ongezonde
situatie waarin dat gezin met drie kinderen leefde. Was dat politiek gezien misschien niet interessant genoeg Harry?

Geurhinder Maaseikerbaan.
Het Vlaams Belang diende zich in de zaak van de geurhinder aan de Maaseikerbaan te tooien met de veren van
Morsum Magnificat, maar Jimmy Wenmeekers kende zijn dossier niet, zijn interventie bleef beperkt tot het voorlezen van een spiekbriefje. Burgemeester Dries is ter zake evenmin correct geïnformeerd. Over de geurhinder is immers, in tegenstelling tot wat de burgemeester beweert, al vroeger geklaagd. De vraag moet ook gesteld waarom er later een tweede -pers-leiding diende aangelegd, kon dat niet in één keer, of hebben de technische diensten van de stad Genk zich aanvankelijk omtrent het te verwerken debiet vergist?
De vraag moet ook gesteld waarom er
uitgerekend ter hoogte van huis n° 121 aan de Maaseikerbaan, verluchtingen op die leiding werden geplaatst wat de geurhinder uiteraard plaatselijk stimuleert. Tenslotte moet de vraag worden gesteld waarom de druk van die "smeerpijp" dermate hoog is dat de grijze, gemalen smurrie, de geurafscheider van woningen trotseert waardoor de stank ook in de woningen terecht komt. Dat er voor een onderboring van een gewestweg geen toelating zou nodig zijn is een verzinsel van burgemeester Wim Dries, het zou nogal mooi zijn als iedereen zómaar lukraak onderboringen gaat uitvoeren. Van al die details heeft Raadslid Wenmeekers blijkbaar geen weet. Het feit dat de betrokken klagers van de Maaseikerbaan niet de moeite doen om zich naar de gemeenteraad te begeven, is ook een teken aan de wand, sommigen die klagen hebben immers zelf genoeg te verbergen .... of anderen pikken op één of andere manier ook uit de hand van de stad Genk zodat geen van allen hun gezicht in de Raadszaal durven laten zien, het is veel eenvoudiger om Morsum Magnificat -proberen- voor de kar te spannen, maar dat lukt ze uiteraard niet, dat geldt óók voor het Vlaams Belang.

Overloper.
Voor het overige waren in de Genkse gemeenteraad geen spectaculaire zaken te noteren, Raadslid Luc Gieraerts,
de enige overblijvende van de Open Vld, hoopte dat overloper Michel Driessen toch nog zou terug komen, dan was ook het gedoe over het al dan niet stemmen als afzonderlijk zetelend Raadslid, of in de schoot van de CD&V, ook van de baan. Hiermee wordt aangetoond hoe geloofwaardig politiek is; Driessen zit eerst voor de Open Vld in de gemeenteraad, de facto samen met Luc Gieraerts, de CD&V af te breken en plotseling stapt Driessen over naar de CD&V. Driessen woont aan de André Dumontlaan maar weet in de verste verte niet wat er in zijn omgeving allemaal aan de hand is, hoe geloofwaardig ben je dan nog.

Verspreiden van folders.
PVDA+ verspreidde tijdens de gemeenteraad een geschrift onder de aanwezigen daarmee art. 299-300 van het
SWB overtredend. Het uitgeven van geschriften is immers verboden zonder vermelding van naam en/of verantwoordelijk uitgever, Harry Dewitte mag óók daaraan wel eens aandacht schenken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©   

Laatste update ( 18 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.