Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936270





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Raadszaal en Foyer worden vernieuwd.
15 maart 2011
Weer grootse projecten in het vooruitzicht.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 817.200
Genk / Lanaken 15 maart 2011

Na de werken op de tweede verdieping en het kantoor van de burgemeester, is vandaag door stadspersoneel begonnen met de verhuis van het meubilair en de grote schilderijen van de oud-burgemeesters uit de Genkse Raadzaal, alles werd minutieus in plastic folie verpakt en de ééndraadschema's van de elektriciteit bekeken, om na te gaan of er, in de nieuwe situatie, nog leidingen gebruikt kunnen worden, alleszins zal de installatie toch herkeurd dienen te worden zoals voorgeschreven in art. 3 van het KB van 27 juli 1981.

Weer grootse plannen. 
De plannen waarmee Genk al een poosje doende is worden gemaakt om alle balies, die zich momenteel op de verdiepingen situeren, beneden samen te brengen en om tegelijkertijd de dienstverlening aan te passen. In de toekomst zal worden gewerkt met een eerstelijnshulplijn. Kathleen Parthoens -die met deze redactie nog nooit één woord wisselde- heeft het over een "front-office" waar de medewerkers al veel informatie kunnen verstrekken zonder dat zij daarbij de betrokken dienst moeten betrekken. Het komt er dus op neer, dat men het publiek wat van de verdiepingen van het stadhuis weg wil houden.


Genk dinsdag 14 maart 2011 om 07:40 aan het station .... deze stad telt 65.000 inwoners maar om half acht 's morgens zie je geen kip aan het station?? 

Een utopie?
Sommigen, die liever anoniem willen blijven wegens schrik voor represailles², omdat ze zelf nog personeel zijn, of hun familieleden er werken, zeggen dat het opzet geen slaagkans heeft. Het stadspersoneel aan de balie -de eerstelijnshulp- zou dermate multifunctioneel moeten zijn dat ze op alle vragen van burgers, handelend over om het even welk onderwerp, kunnen antwoorden. Genk wil daar iets op het getouw zetten dat in de praktijk niet kan werken, zeggen insiders.
² Wie in Genk het woord niet spreekt van wiens brood men eet, krijgt problemen met de CD&V dictatuur. 

En ondertussen.
Volgens kersvers Schepen Parthoens zal het callcenter reeds in april / mei 2011 operationeel zijn, al deze diensten zullen worden ondergebracht in de huidige raadszaal, trouwpartijen e.d. zullen ondertussen doorgaan in de Limburghallen, de zittingen van de gemeenteraad vinden plaats in de bibliotheek. De streefdatum voor het geheel zou normaal december 2012 moeten zijn. Ook hier zeggen insiders dat dit project niet zonder verwikkelingen zal eindigen, het is dus afwachten. Over de kostprijs kon Kathleen Parthoens niets zeggen.

Pers.
Dankzij Morsum Magnificat, die meerdere nationale en internationale lezers heeft, zal dit evenement óók buiten Genk bekeken worden, de laatste tien bezoekers noteerden we uit  -Edegem, Deftinge, As, Nieuwkerken-Waas, Bilzen, Booischot, Putte, Losser-NL-, Retie, Vrt Coroporate Internet Services, Ranst, etc ...

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.