Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936137





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kerncentrale Japan :Algemene informatie over schade onbetrouwbaar-Update2
13 maart 2011
Zelfs informatie van het Internationaal atoomagentschap is onbetrouwbaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 816.400
Lanaken 13 maart 2011.

--- Update 2  13.45  15/03/11
Japanners verschillen van Belgen.
Voor het eerst sedert de nucleaire problemen in Japan geeft het IAEA cijfers omtrent de radioactieve straling. Volgende gegevens werden gepubliceerd : Om 00:00 UTC op 15 maart werd 11.9 mSv/h gemeten en om 06:00 UTC was dat nog 0.6 mSv/h. Deze waarden werden gemeten aan de hoofdingang van de Fukushima Daiicha Nuclear Power Plant. Afhankelijk van de geologische ligging worden mensen blootgesteld aan natuurlijke bronnen van radioactiviteit van ongeveer 2.4 mSv/h. Voor België wordt de norm van 1.0 mSv/h gehanteerd. Blijkbaar is er dus een groot verschil in toegelaten stralingsdoses in Japan en België.

--- Update 1 17:40 13/03/11.
Wordt het een catastrofe en nooit geziene nucleaire ramp?
Het IAEA bevestigt dat er om de druk in de reactor te verlagen, op een gecontroleerde wijze -radioactief-stoom uit de centrale wordt geloosd, dat gebeurde op 13 maart om 09:20u. Er is om de reactor te koelen eveneens gestart met het injecteren van zeewater, met hoeveel radioactief materiaal daardoor het zeewater wordt besmet is niet gezegd. De informatie dat de drie reactoren onder controle zouden zijn, komt volgens het IAEA van Tohoku Electric Power Company.
Hulp.
Het Atoomagentschap heeft in het kader van het RANET -Bijstand Network- hulp aangeboden,het is ook niet bekend of Japan dat voorstel heeft aangenomen.
NVDR.
Het lijkt er op, dat de controle over de splijting zoek is en allerlei ingrepen om het proces te minderen,
falen, het - verplicht- laten ontsnappen van stoom -om meer explosies te vermijden - en het koelen met zeewater is het bewijs dat men probeert een escalatie te voorkomen. Wie zal het zeggen wanneer men de plant wegens toenemend gevaar van radioactieve straling en/of ontploffingen moet verlaten?

Het Internationaal atoomagentschap te Wenen geeft op haar website toe dat ze op haar website omtrent de drukverlaging in de kerncentrale Fukushima Daini foute informatie publiceerde. De informatie die over de gevolgen van de ontploffing in de kerncentrale wordt vrijgegeven is uiterst onbetrouwbaar, de kracht van de ontploffing zal méér veroorzaakt hebben dan men wil toegeven, dat is de ervaring met Tjernobyl.

Grote schade.
Van de vier reactoren in de kerncentrale zou slechts n°3 op een veilige manier -in afgekoelde toestand- zijn
stilgelegd, over de drie andere is onduidelijkheid. Dat slechts één arbeider een te hoge dosis straling zou hebben opgelopen klinkt voor zo'n plant zeer ongeloofwaardig. Een arbeider is omgekomen bij een ongeval met een kraan -rolbrug?-, vier anderen werden daarbij gewond.

Rol I.A.E.A. in de Tjernobyl ramp.
Bij de ramp in Tjernobyl heeft het I.A.E.A. zich als uiterst onbetrouwbare informant gedragen, zelfs bewust de
omvang van de ramp geminimaliseerd, niet alleen omtrent het aantal mogelijke slachtoffers, maar ook de verklaring van een medewerker -Rosen- kon niet door de beugel. Het Franse c.r.i.r.r.a.d. heeft daaromtrent diverse kritische artikels geplaatst -zie één ervan als inzet-, bezoek daaromtrent de website van die organisatie http://www.criirad.org/
Het I.A.E.A. heeft toen het aantal slachtoffers die als gevolg van kanker zouden overlijden tot 4000 gereduceerd terwijl het er 44000 zouden worden -zie inzet-. 


Een passage uit het artikel van de c.r.i.r.r.a.d. bewijst nogmaals hoe betrouwbaar de informatie van het atoomagentschap is. Ook in belgië moeten we voorzichtig zijn met wat het FANC komt vertellen, de nota van de Kamercommissie is daarvan het formele bewijs -zie link hierna-.
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2008_jun_tot_decPDF/FANC_VerslagWerkgroep_23apr07.pdf

Lees hier het volledige kritische artikel van de crirrad over Tjernobyl

Details over de vermogens van de kernreactoren vindt u op wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_I_Nuclear_Power_Plant

Risico.
Een kerncentrale blijft, zoals blijkt een risico bij rampen, nu Japan, niettegenstaande dat land grote ervaring heeft
met aardbevingen, getroffen is, gaat de discussie over de kerncentrales weer hoog oplaaien, toch zal de aarde  zonder kernenergie de komende vijdtig jaar niet van voldoende energie kunnen voorzien worden. Kleinere  centrales van de vierde generatie is misschien de énige oplossing, maar veel tijs om te beslissen is er niet, we  zijn nu reeds te laat.

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.