Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936138





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
ASTRID nv en de Pocsag paging : Weer adresgegevens rond zelfmoord-Update1
07 maart 2011
Civiele Veiligheid blijkt niet in staat om de brandweer tot de orde te roepen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 814.900
Lanaken / Hoegaarden 6 maart 2011.

--- Update 1 18:30 07/03/11
ASTRID nv in hun recente nieuwsbrief.
" .. De gouden regel voor paging: Vermeld nooit persoonsgegevens en adressen in berichten die naar pagers worden verstuurd. Dat advies wordt ook steeds door de FOD Binnenlandse Zaken en de FOD Volksgezondheid gegeven. Alarmeringsterminals moeten zodanig worden geprogrammeerd dat ze alleen het interventietype doorsturen naar de manschappen en niet het volledige xml-bericht .... "
NVDR:
Wat A.S.T.R.I.D. nv schrijft wordt in de praktijk niet toegepast, voor Morsum Magnificat is dit niets anders dan bladvullend gewauwel.
---  einde update 1.

Niettegenstaande de A.S.T.R.I.D.nv  leak is uitgeschakeld, is de kwaal nog niet opgelost, de Civiele Veiligheid weet maar al te goed dat de brandweer de instructies ter zake negeert maar er wordt, behalve een brief naar de minister, niet écht ingegrepen. Bij A.S.T.R.I.D. nv spelen de commerciële belangen, de politieke invloed die daar heerst, kent geen discipline, wat bij radiocommunicatie primordiaal is. 

Schending privacy en medische gegevens.
A.S.T.R.I.D. nv is de eigenaar van de gegevens die over haar radionet worden verzonden, als daarmee, wegens
balorigheid van de brandweer, iets fout loopt, is volgens deze redactie, de nv A.S.T.R.I.D. daarvoor ook verantwoordelijk, maar men is het op dat vlak niet eens met ons. De nv A.S.T.R.I.D. is het wel met Morsum Magnificat eens dat de gegevens die over de Pocsag systemen worden verzonden, heel gemakkelijk te detecteren zijn. Morsum Magnificat heeft er zelfs weet van, dat brandweerlieden oude Motorola ontvangers ombouwen, het gaat om radioamateurs van de 5e Cat-. Feit is dat dit weekend weer een bericht rond zelfmoord -te Hoegaarden- werd verzonden daarbij de adresgegevens bekend werden. A.S.T.R.I.D., Civiele Veiligheid en de Privacycommissie werden geïnformeerd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.