Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936138





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fernand Koekelberg neemt ontslag met ingang van 07 maart 2011-Update1
06 maart 2011
Ondraaglijke opeenstapeling van onrechtvaardigheden en kwetsuren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 814.900
Brussel / Lanaken 06 maart 2011.

Commentaar van LDD van 6 maart 2011 :
Na ontslag van Koekelberg is top van Federale Politie aan grote opkuis toe.
LDD heeft sedert 2008 al het machtsmisbruik van Commissaris-Generaal Koekelberg, en de malaise dat dit veroorzaakt heeft bij de Federale Politie aangeklaagd. Telkens kon de grote baas van de politie en zijn kring van vertrouwelingen met listige procedures en halve arresten ontsnappen aan de negatieve adviezen van het Comité P, of aan de sancties van de bevoegde minister. Maar uiteindelijk heeft de heer Koekelberg toch de eer aan zichzelf gehouden.
Jean-Marie Dedecker: “Het ‘spontaan’ ontslag van de Commissaris-Generaal komt natuurlijk rijkelijk laat, en het was pas toen er een zoveelste bewijs werd geleverd van de normvervaging aan de top van de Federale Politie dat de regering blijkbaar overtuigd is geraakt van de totaal scheefgegroeide machtspositie aan die top. Niet allen wordt er met overheidsfondsen gegooid, ook bij benoemingen en promoties viert favoritisme hoogtij en worden procedures verkracht of naar de hand gezet, om de ‘juiste mensen’ op de juiste plaats te krijgen. En dat liedje duurt nu al 3 jaar.”
Politiehervorming werd Augiasstal
Voor LDD is het duidelijk dat het ontslag van Koekelberg een signaal moet zijn voor de regering om de politiehervorming zeer ernstig en objectief te (laten) evalueren. Al drie jaar lang duiken er klachten op van zaken die fout lopen of zelfs gewoon onwettelijk zijn, maar de regering blijft maar zegeboodschappen uitsturen.
Jean-Marie Dedecker: “We hebben in het verleden nog meer benoemingen ontmaskerd die totaal in  strijd met de wet werden doorgedreven. En het dossier van Ronald Jansen toont aan dat de samenwerking binnen de politiediensten, en zeker binnen de gerechtelijke politie nog veel te wensen over laat. Ook daar moet de verantwoordelijkheid van de hiërarchische overheid onder de loep worden gelegd, en niet meteen alle schuld op de rechercheurs of de agenten worden geschoven. Er is dus veel werk aan de winkel, zowel voor de minster van Binnenlandse zaken als van die van Justitie. Voor ons is het alvast essentieel dat de opvolging van Koekelberg worden toevertrouwd aan een chef die echt boven alle verdenking staat, en dat is niet zo evident meer .”
--- einde LDD persbericht.
NVDR.
Dedecker bevestigt hier in feite onze zienswijze, alleen gaat LDD niet ver genoeg, óók in zijn eigen partij zitten elementen die voor een audit vatbaar zijn, ondermeer inzake de organisatie van de recente verkiezingen.

Commissaris-generaal Koekelberg besliste om zijn mandaat bij de Federale politie te beëindigen. Naar aanleiding van dit ontslag ontvingen wij onderstaande persmededeling.

Ik heb vandaag de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie op de hoogte gebracht van mijn beslissing om mijn mandaat van commissaris-generaal van de federale politie te beëindigen, en dit met ingang vanaf morgen, maandag 7 maart 2011.

Ik ben me volledig bewust van de rol die ik speelde tijdens de hervorming van ons belgisch politielandschap, ruim 10 jaar geleden. Ik heb me met hart en ziel ingezet in de overtuiging een politiestructuur en politiewerking op te zetten die onze medeburgers en autoriteiten nog beter van dienst zouden zijn. Tijdens deze periode zijn grootse zaken verwezenlijkt en ik wens iedereen die hiertoe bijgedragen heeft van harte te bedanken.

De leiding van de federale politie, die ik sedert 1 maart 2007 op mij genomen heb, heeft mij de mogelijkheid gegeven actief bij te dragen aan de goede politiewerking door hierin grote verantwoordelijkheden te dragen. Ik ben van mening dat ik het met doorzetting, enthousiasme en toewijding gedaan heb.

De herhaalde aanvallen waar ik in de loop van deze 4 jaren van mandaat desondanks mee te maken kreeg, waren enerzijds evenveel aantastingen aan mijn eer, anderzijds bleven ze niet zonder impact op het imago van de federale politie. Toegevoegd aan een persoonlijk drama dat me 4 maanden geleden heeft geraakt, voel ik deze vandaag aan als een ondraaglijke opeenstapeling van onrechtvaardigheden en kwetsuren, die zowel mijn fysieke als mentale weerstand aantast en die me niet toelaat verder mijn functies optimaal  te blijven uitvoeren. Ik wens evenmin dat de herhaling van deze toestand verder het imago van de federale politie schaadt; dat kan ik niet aanvaarden.

Ik bedank mijn meest naaste medewerkers alsmede allen, man en vrouw, die me hebben bijgestaan in mijn taak en ik vraag hen mijn opvolger te steunen.

De functie van commissaris-generaal zal voorlopig worden behartigd door hoofdcommissaris Paul Van Thielen, directeur-generaal van de Federale gerechtelijke politie die me gewoonlijk vervangt bij mijn afwezigheid of beletsel.

Fernand Koekelberg
Commissaris-generaal

Bron : Federale politie


Turtelboom zoekt Fernand Koekelberg ....

NVDR :
Zonder akkoord te gaan met de grote factuur en uitgaven die aan de Quatar reis verbonden waren, kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat hier een "generale afrekening" op het getouw is gezet. Mochten alle politici op dezelfde manier door de mangel worden gehaald en beoordeeld, krijgen we wellicht nooit geen regering meer op de been ...

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 07 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.