Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936138





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Commissaris-generaal Koekelberg moet volgens LDD en N-VA opstappen-Update1
03 maart 2011
Ook de bewaker van het imago van Koekelberg kan best stap opzij zetten zegt LDD.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 814.400
Lanaken / Brussel 3 maart 2011.

--- Update 1 20:24 5/03/2011
Zeven haasten.
Met wat de laatste dagen in dit dossier aan het licht is gekomen, moeten we ons minstens vragen stellen over de wijze waarop het Comité P haar onderzoek-en- voert. De vrijgekomen informatie had het Comité P evengoed kunnen ontdekken. Het blijkt dat, zoals LDD deze week in een persbericht stelde, het onderzoek "in zeven haasten" werd gevoerd en dat is evengoed een blaam voor het Comité P als de reiskosten van de Commissaris-generaal van de Federale politie.  We raden het Comité P aan om wat meer post te vatten in de Gretrystraat te Brussel, maar dan ook natrekt wie met wie tafelt en wat het allemaal kost. Als het over het aanwerven van vrouwen op de kabinetten gaat dan moet men de historiek van de Open Vld maar eens nagaan, liefst tot in de tijd van het schaduwkabinet van Verhofstadt -Twee Kerkenstraat-, waar men toen zelfs dames aantrof die ook actief waren in escortebureaus, wijlen Ward Beysen wist daar ook meer over. Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat hier het zoveelste politieke spel wordt gespeeld, honderdduizend euro voor een reisje met zeven personen naar Quatar is niet niks, ongepast, maar denkt u dat dit het énige schandaaltje is?


Het Comité P en de minister -hier op een Vld congres- moeten hun werk opnieuw doen.
--- einde update 1

Zowel de N-VA als LDD willen dat de Commissaris- generaal van de Federale politie, Fernand Koekelberg opstapt, Kamerlid Ben Weyts van de N-VA mocht het voor de camera van de Vrt komen uitleggen, LDD stuurde haar zienswijze rond in een persbericht.

Eer aan zichzelf.
LDD stelt vast dat het dossier van het machtsmisbruik van Commissaris-generaal Koekelberg van de Federale 
politie een omvang neemt dat hij alleen de eer aan zichzelf kan houden door onmiddellijk ontslag te nemen,het  gesjoemel met reiskosten voor een persoonlijke campagne in Quatar is voor LDD maar de spreekwoordelijke  druppel die de emmer doet overlopen, Jean-Marie Dedecker zegt daarover : “Gisteren nog hebben we in de  Kamercommissie van Binnenlandse Zaken vast kunnen stellen dat   Commissaris- generaal Koekelberg zich  telkens weer boven de wetten en besluiten kan plaatsen, en als een recidivist misbruik maakt van de  machtspositie die hij in dit land bekleedt. Het uitstapje naar Quatar met een gevolg van 10 man, en een  prijskaartje van bij de 100.000 euro is maar een exponent van de heersende reis- en graaicultuur",einde citaat.


De commissaris tijdens een vorige storm -in een glas water- rond zijn persoon, hier op 25 september 2008 tijdens een oefening van de Belgische en Nederlandse politie te Sint Truiden

Comité P zou meer weten.
Volgens LDD is het onderzoek dat het Comité P in "zeven haasten" heeft gevoerd naar de snoepreis naar Quatar
ook aan het licht bracht dat de Commissaris-generaal zich op kosten van de Federale Politie diners en cadeautjes permitteerde die alle normen te buiten gaan. Formeel spreekt het Comité P Koekelberg vrij, maar inhoudelijk is
de lijst onverdedigbaar.
NVDR.
Meer dan één commissaris van de Brusselse politie wist aan deze redactie te vertellen, dat we wat meer in de 
Brusselse Gretrystraat dienden rond te neuzen, daar de politietop regelmatig 's middags te zien was. Maar ook de minister van Binnenlandse Zaken -toen Patrick Dewael- betaalde soms 1250 euro voor een etentje met tweeën, het is dus niet alleen de commissaris- generaal die disproportioneel omspringt met de staatskas. 

Daltonpremie.
Volgens Jean-Marie Dedecker heeft Koekelberg de gewoonte -als hem dat past-, de reglementen en de wetten 
naar zijn hand te zetten. LDD verwijst daarvoor ook naar het dossier van de canapébenoemingen van zijn  secretaressen Ricour en Savonet waar Koekelberg vage en valse argumenten opdist, ook arresten van het 
Grondwettelijk Hof op die niets ter zake doen.
Nu blijkt hun promotie van niveau C naar niveau A, wat wettelijk niet kan zegt LDD, ergo het blijkt geen 
‘benoeming’ maar een ‘tijdelijke aanstelling’ te zijn. Het salaris halen ze wel binnen. Idem met de ‘Daltonpremie’ die Koekelberg hen retroactief heeft toegekend. Volgens het Comité P is de cumulatie van de premie met een wedde van niveau A niet toegestaan. Maar toch incasseren de dames de premie met terugwerkende kracht. Daarvoor hebben ze nu snel een ‘computerexamen’ afgelegd, nog zo’n lachertje om ‘de reglementen’ officieel na te leven.

Imagobewaker.
Volgens Jean- Marie Dedecker kan Koekelberg niet anders dan meteen zelf zijn ontslag aan te bieden, om het 
imago van de Federale Politie niet verder aan te tasten. En Mevrouw Ricour die als ‘Conseiller en Image’ extra  wordt betaald om het ‘imago’ van Koekelberg te bewaken, kan maar best zijn voorbeeld volgen.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.