Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936139





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk geurhinder Maaseikerbaan : Wat baten kaars en bril ...
03 maart 2011
Persleiding afvalwater Carting- en Crossactiviteiten veroorzaakt geurhinder.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 814.300
Genk / Lanaken 3 maart 2011.

Bewoners van de Maaseikerbaan, vooral ter hoogte van de plaats waar het afvalwater van de Carting- en Crossactiviteiten via een persleiding in de riolering wordt gebracht, klagen terecht over geurhinder maar wellicht zijn de neusgaten van de wegentoezichter Pieter V. verstopt.

Vlaamse -p-Overheid.
De buurtbewoners hebben in het verleden bij de stad Genk geklaagd, maar de klachten werden met een kwinkslag afgewimpeld, het probleem zou bij de aansluiting van de woningen op de riolering liggen, maar ook die bewering werd door sommige bewoners, met alle financiële gevolgen van dien, weerlegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer -Limburg- zou sinds november 2010 een onderzoek instellen, maar vindt geen geurhinder, nogal wiedes, wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil.

Activiteiten.
Uiteraard liggen gedurende de winterperiode de Cross- en Cartingactiviteiten grotendeels stil, er word dan ook minder afval geproduceerd, de voorbije week, vooral op woensdag, was er weer meer activiteit, de facto meer stank. Morsum Magnificat bracht daarover reeds op 7 november 2010 een online bericht, ook in MM_184-02 hebben we de argumenten van een bewoner gebracht, daar werd bewezen dat de "smurrie", komende van de persleiding, de bij de woning nieuw geplaatste geurafscheider, trotseerde, de facto de stank ook in de woning verspreidt. De gedupeerde bewoners gaan nu, telkens wanneer de geurhinder zich manifesteert, de Vlaamse Overheid informeren en als er geen oplossing komt, worden juridische acties niet uitgesloten. De wijze waarop die "smeerpijp" en de verluchting ervan, gerealiseerd zijn en in de riolering zijn geïnjecteerd, kan inderdaad niet door de beugel. Het bedenkelijke technisch vernuft van de Genkse technische dienst is hier nog maar eens in vraag, de bewoners zijn de dupe.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.