Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933194





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Internationaal Perscentrum Vlaanderen houdt bijzondere algemene vergadering-Update1
01 maart 2011
Gevolgen van schrapping subsidies werken als zwaard van Damocles.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 813.600
Antwerpen / Lanaken 1 maart 2011.

--- Update 1 15:00 1/03/11
Geen gesprekken tussen VJVvzw  en IPV.
Uit reacties van zowel de voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging, Walter Van Den Branden, als Inge Van Gaal -Internationaal Perscentrum Vlaanderen- en Gerechtsjournalist Gust Verwerft, blijkt dat er niet is gepraat, Gust Verwerft valt zelfs uit de lucht als hij van Morsum Magnificat de evolutie verneemt.
Onaanvaardbaar.
Inge Van Gaal legt de schuld volledig bij Ingrid Lieten die de subsidies afschafte, verder bleef het IPV zeven maanden in het ongewisse en toen VESPA uiteindelijk met een voorstel kwam opdagen, was dat voor het IPV onbetaalbaar zegt Hilde Van Gaal -Voorzitter IPV-.
Voor de Vlaamse Journalisten Vereniging is er geen probleem.
Het IPV zou voor haar beslissingen geen overleg gehad hebben met de Vlaamse Journalisten Vereniging -VJV vzw-, de VJV zou enkel door het IPV schriftelijk ingelicht zijn. Walter Van Den Brande bevestigt dat de late voorstellen van A.G. VESPA -immokantoor- inderdaad door het IPV verworpen werden. Misschien zijn er binnen het IPV óók meningsverschillen die zich nu uiten, tenslotte staan IPV en VJV los van elkaar.
Met het verder huren van het kantoor en het overnemen van de energievoorzieningen komt de kassa van de Vlaamse Journalisten Vereniging niet in de problemen, zegt Walter Van Den Brande en hij vervolgt, "Voorlopig kunnen wij ons kantoor aan de Grote Markt, 40 houden, volgend jaar kijken we verder, momenteel is het met de gemeenteraadsverkiezingen niet gemakkelijk om iemand te vinden die zich voor een langere periode wil verbinden. Mogelijk komt er aan de Grote Markt 40 te Antwerpen in de toekomst opnieuw een volwaardig pershuis  en de Vlaamse Journalisten Vereniging wil daaraan zeker meewerken".
VESPA Immo.
Bij het immokantoor dat momenteel de contracten afsluit, wil Nathalie B. uiteraard niets kwijt, wat logisch is, ook niet waarom het IPV zeven maanden op een teken van VESPA diende te wachten.
--- einde update 1 

IPV Houdt een bijzondere algemene vergadering.

In een bericht laat Inge Van Gaal aan de leden van het IPV het volgende weten :
U wordt vriendelijk uitgenodigd voor de bijzondere algemene vergadering van donderdag 10 maart 2011 te 18:00 in het Antwerps Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen.
Deze vergadering zal moeten beslissen over de schrapping van artikels 2 en 3 van de statuten en de vervanging ervan door volgende tekst:
ARTIKEL 2
De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen, (adres) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor statutenwijziging en beschreven in deze statuten.
ARTIKEL 3
De vereniging heeft een drievoudig doel:
In de provincie Antwerpen bijdragen tot de verdere professionalisering van het medialandschap, in casu de journalistiek de netwerking bevorderen tussen journalisten onderling en tussen journalisten en de overheid en privé sector anderzijds de brug leggen tussen onderwijs en mediawereld.
Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.
De bijzondere algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien een tweederde meerderheid van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dat aantal niet gehaald dan zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, ten vroegste 15 kalenderdagen na de eerste.

Gelieve uw aanwezigheid op deze eerste bijzondere algemene vergadering elektronisch te melden op mailadres: of per brief aan de voorzitter: Minderbroedersrui 9, 2000 Antwerpen
ten laatste op 5 maart 2011. Hierbij eveneens een Volmacht

nvdr: Werkende leden hebben stemrecht, toetredende leden niet.

Vriendelijke groeten,
Inge Van Gaal
Voorzitter
-----

NVDR.
I.P.V. Grote Markt Antwerpen een einde verhaal.
Niettegenstaande het I.P.V. in feite de  Antwerpse-Limburgse afdeling is van de beroepsjournalisten, de 17e-eeuwse kelder een pleisterplaats bij uitstek was, is wegens het schrappen van de toelage door minister van media Ingrid Lieten, het liedje uit, het I.P.V. kan als gevolg van voorgaande de werkingskosten -huur en personeel- niet meer betalen.
De Vlaamse Journalisten Vereniging.
Het is vreemd dat het I.P.V. niet kan wat de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw wél kan, de VJV vzw slaagde er -in tegenstelling tot I.P.V.-, wél in om met VESPA een overeenkomst af te sluiten zodat het kantoor wél aan de Grote Markt, 40 te Antwerpen kan blijven, de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw zit blijkbaar beter bij kas. We begrijpen niet dat de beroepsjournalisten die bij het I.P.V. de kar trekken, zoals Aad Van Manen en Gust Verwerft, het IPV niet kunnen redden?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.