Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926451





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sociale inspecties en politie richten gemeenschappelijke fraudecel op.
27 februari 2011
Gemengde Ondersteuningscel voor de Ernstige Georganiseerde Sociale Fraude.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 813.500
Lanaken / Brussel 27 februari 2011

--- wijziging 09:15 28/2/2011

Morgen installeert Staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding Carl Devlies -CD&V- de Gemengde Ondersteuningscel voor de Ernstige Georganiseerde Sociale Fraude, dat gebeurt in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken en de top van de politie.

Samenwerking.
De opgerichte cel zal zich uitsluitend op de ernstige en georganiseerde sociale fraude richten. De ondersteuningscel maakt het voor de sociale inspectiediensten mogelijk, deze vorm van sociale fraude gezamenlijk en multidisciplinair aan te pakken. Bovendien kan zo nodig, via Justitie, een beroep worden gedaan op de politie die bijkomende opsporingsinstrumenten ter beschikking heeft, laat Devlies in een persbericht weten.

NVDR :
De arbeidsrelatie.
Eén van de grote problemen waarbij sprake is van sociale fraude, zijn de schijnzelfstandigen, maar de minister van Sociale Zaken slaagt er maar niet in om de wet ter zake te activeren, art. 127 van de programmawet van 27 december 2006 zou op 1 januari 2009 in voege moeten zijn gegaan maar dat is -behoudens een vergissing van deze redactie-, nog steeds niet het geval. Op het bepalen van de arbeidsrelatie rond de schijnzelfstandigen, heeft reeds menig arbeidsinspecteur de tanden stuk gebeten, toch worden door schijnzelfstandigen enorm veel sociale lasten ontdoken. Een commissie zou de langdurige en ingewikkelde procedure voor de rechtbank moeten inkorten, maar de minister blijft in gebreke.
Lees in MM 163 op p.3-4.5-19 meer over schijnzelfstandigheid in  MM_163_maart09.pdf
Grote of kleine visjes.
Wat als de politie zelf fraudeert?
Het is een publiek geheim dat bij de politie duchtig zwart wordt gewerkt, of zoals uit ons onderzoek in Genk blijkt, dat sommigge politieagenten onverklaarbaar vermogend zijn, of is het zoals altijd, dat de kleintjes worden gepakt en de grote vissen blijven zwemmen? 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.