Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926451





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Suïcidepreventie : Duizend zelfdodingen en een veelvoud pogingen in Vlaanderen-Update1
27 februari 2011
Minister Vandeurzen wil vandaag met een Online forum zelfdodingen voorkomen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 813.500
Brussel / Lanaken 27 februari 2011.

--- Correctie 1 12:30 01/03/11 link Haesbrouck
--- Update 1 11:45 28/02/11

zelfdoding : minister Vandeurzen maakt nog volgende kanttekeningen :
Zo waren er in 2008, 1027 overlijdens die zelfdoding als doodsoorzaak hebben: 728 mannen en 299 vrouwen wat neerkomt op bijna drie zelfdodingen per dag. Bij mannen tussen 20 en 24 jaar en tussen 30 en 50 jaar en bij vrouwen tussen 15 en 40 jaar is zelfdoding zelfs de voornaamste doodsoorzaak. Vlaanderen bevindt zich in het gezelschap van Europese lidstaten met hoge suïcidecijfers. Het Vlaamse suïcidecijfer is anderhalf keer hoger dan het EU-gemiddelde. Hoewel de Vlaamse gezondheidsdoelstelling -acht procent minder suïcides in het jaar 2010 in vergelijking met het jaar 2000- weliswaar ruimschoots werd behaald in 2008 en de jaren daarvoor, zijn de Vlaamse cijfers volgens Jo Vandeurzen beslist te hoog.    
Gezondheidsconferentie suïcidepreventie 2011
Minister Vandeurzen belegt op 17 december 2011 een gezondheidsconferentie suïcidepreventie, een conferentie die uiteindelijk een nieuwe gezondheidsdoelstelling en een nieuw actieplan moet opleveren. De minister heeft een Vlaamse werkgroep van experten de opdracht gegeven om het huidige Vlaamse actieplan grondig te evalueren, voort te zetten en war nodig bij te sturen.
Een aantal projecten die waardevol zijn gebleken in het huidige actieplan krijgen structurele steun, zodat de verworven expertise niet verloren gaat. Dit gaan over laagdrempelige telezorg en online hulpverlening aan personen met zelfdodinggedachten, de zorg voor nabestaanden na zelfdoding en over het actualiseren en de opvolging van de toepassing van mediarichtlijnen voor zelfdoding, de ondersteuning van de opvang en nazorg van suïcidepogers. Voorts zal de campagne ‘fit in je hoofd’ -www.fitinjehoofd.be- specifiek mikken op jongeren en mensen die in armoede leven, zullen huisartsen een specifieke telefonische hulpdienst ter beschikking krijgen voor vragen over de aanpak bij zelfdoding bijvoorbeeld in crisissituaties en zullen ouderen als specifieke risicogroep benaderd worden.
Een online forum : Vandeurzen roept op
In aanloop naar de gezondheidsconferentie suïcidepreventie roept minister Vandeurzen hulpverleners, nabestaanden, politiediensten, burgers, organisaties, bedrijven… op om, via een onlineforum, op de website
www.gezondheidsconferentie-suicidepreventie.be ideeën, projecten of acties te posten die het aantal zelfdodingen kunnen terugdringen.
Aansluitend, op 21 maart, zal een hoorzitting georganiseerd worden waar voorstellen voor suïcidepreventie toegelicht worden.

--- Wijziging 09:10 28/2/2011 

Jaarlijks zijn er in Vlaanderen ongeveer duizend zelfdodingen en nog veel meer pogingen. Minister van  Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Vandeurzen vindt dat het voorkomen van zelfdodingen een taak is van iedereen, niet  alleen van beleid en hulpverleners.

Online hulp.
De minister wil nu een online forum waar mensen die  professioneel, als vrijwilliger of als naaste met zelfdoding te
maken krijgen voorstellen kunnen doen om het aantal zelfdodingen terug te dringen, het forum zal open staan voor elke suggestie, idee, project, zegt de minister.

Gezondheidsconferentie.
Gekoppeld aan het online forum zullen nadien werkgroepen nagaan welke voorstellen haalbaar en doeltreffend 
kunnen zijn. Het uiteindelijke resultaat zal worden voorgesteld tijdens de "Gezondheidsconferentie Suïcidepreventie" door de minister gepland voor zaterdag  17 december 2011.

Minister Turtelboom blijft in gebreke.

Deze informatie -zelfmoordpoging 26/2/2011 - is via het internet consulteerbaar !! De minister van BZ, en de organisatie van ASTRID nv en de Civiele Veiligheid zijn blijkbaar niet in staat om de burgemeesters 
 tot de orde roepen ! 

NVDR:
De minister moet ook onderzoeken welke medicijnen massaal worden verkocht waarvan men weet dat ze
schadelijk zijn en dikwijls zelfmoorden in de hand werken, bekende medicijnen zijn Rilatine, Prosac en een reeks  antidepressiva die gemakkelijk worden voorgeschreven en even makkelijk via het internet kunnen worden  aangekocht. Zonder te spreken van de fraude, lees ter zake nieuwsbrief n° 307 van apotheker Fernand  Haesbrouck  http://t.ymlp28.net/ejsapamyjaxaewwqazabsh/click.php
Het feite dat zelfmoorden plaats vinden is erg, dat de hulpdiensten op de koop toe nog zeer nonchalant met informatie daarover omspringen is de taak van de minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboomp -Open Vld-. De nv A.S.T.R.I.D. is eigenaar van die gegevens en zij moeten dan ook de gebruikers verplichten, de regels te volgen, óók de Civiele Veiligheid moet haar brandweer tot de orde roepen, tenslotte nog eens de minister van BZ die de burgemeesters duidelijke instructies moet geven.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.