Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak Genk : Onderzoek naar conformiteit vernieuwde elektrische installaties.
19 februari 2011
Overheid ondervindt moeilijkheden om informatie te bekomen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 811.200
Genk / Brussel / Lanaken 19 februari 2011

Met de verbouwingen van Nieuw Dak in de wijk Kolderbos is er niets mis, tenminste als we de Genkse politici mogen geloven, de Inspectie RWO heeft het te druk en de controle op de conformiteit van de elektrische installaties is zo goed als onbestaande.

Elektriciens en keuringen.
Om een vakman te vinden, moet men tegenwoordig ver zoeken, als er tussen de meute knoeiers toch een vakman loopt, dan kan deze zich niet blijven handhaven, óók zij die nog ernstig willen werken worden door hun broodheren gehinderd, fatsoenlijk werk leveren is niet meer van deze tijd, het is allemaal veel te duur. Maar een maatschappij zoals Nieuw Dak die voor de vernieuwing van 108 appartementen per appartement 55.000 € kan spenderen om ondermeer niet of slecht werkende zonneboilers te plaatsen, moet toch in de mogelijkheid zijn om het bestelde werk professioneel te laten uitvoeren. Van elektriciens en keuringsorganismen zouden we mogen veronderstellen dat ze hun werk goed uitvoeren en als dat niet zo is, dan zou men van een maatschappij als Nieuw Dak, als opdrachtgever, verwachten dat hun technische dienst, óók toeziet maar ook dáár loopt het duidelijk mis en niet alleen op het gebied van elektrische installaties.

Belac.
Wie twijfelt over de kwaliteit van de inspectie van een elektrische installatie kan zich wenden tot de FOD Economie, meer bepaald tot de Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid, daar worden de erkende organismen geaccrediteerd. Omdat diverse bewoners van de wijk Kolderbos, zelfs na vernieuwing, bezorgd zijn over de conformiteit van de elektrische installaties, is Morsum Magnificat haar licht gaan opsteken en inderdaad de vragen die de huurders zich stelden, bleken terecht te zijn.

Klachten?
We weten niet wat de ambtenaar van BELAC bezielt om onderstaande documenten als klachten te aanzien, we doen in het kader van het algermeen belang alleen maar ons werk, dat kunnen we van de FOD Economie niet zeggen.
V1010005     J1011507    V1011001  Voorbeeldschema van Morsum Magnificat "zo simpel is dat"  

Aannemer Vaessen.
Morsum Magnificat contacteerde zowel de elektricien als Nieuw Dak. Beiden maken er zich, door naar de aannemer te verwijzen, met een kwinkslag vanaf, maar ook bij Vaessen gaat de deur dicht, nogal wiedes, daarom moet de toeziende overheid uitsluitsel geven en dus werd aan BELAC gevraagd dat te doen.

BELAC.
In oktober 2010 werden drie "Melding en informatiedocumenten" aan BELAC overgemaakt, dat BELAC het richting  Nieuw Dak als een klacht formuleert is voor hun rekening, wij doen onze plicht door -in het algemeen belang- vermeende niet conforme, de facto gevaarlijke elektrische installaties, aan de bevoegde overheid te melden. Deze week heeft een kwaliteitsverantwoordelijke -An VDB- een e-mail naar de directeur van Nieuw Dak gestuurd om informatie over de keuringen van de elektrische installaties in Kolderbos op te vragen, dat het zelfs een probleem is om een keuringsverslag van vernieuwde elektrische installatie voor te leggen, geeft aan hoe groot de puinhoop bij Nieuw Dak is.

FOD Economie
Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid
Accreditatie.
Koning Albert II laan 16
1000 Brussel
Telefoon +32 -0-2 277 83 33

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.