Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kromrecht over het verval van de advocatuur.
19 februari 2011
Vooral politieke advocaten maken het bont en hebben zeer lange tenen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 811.000
Lanaken 19 februari 2011.

Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Belgische grondwet voorziet het recht op verdediging. Wegens de toenemende armoede, stijgen ook de aanvragen voor een Pro deo advocaat. Wie via het Bureau voor Juridische Bijstand -BJB- beroep wenst te doen op een Pro deo advocaat moet er echter rekening mee houden dat de BJB overwegend "Stagairs" aanstelt., met alle gevolgen van dien.

De deontologie vaak ver zoek.
Advocaten die een opdracht aanvaarden zijn gehouden de deontologie te respecteren, maar de praktijk leert dat het meestal anders gaat. Sommige Pro deo -en andere- advocaten laten zich op de koop toe door de vaak onvermogende cliënten extra in het zwart-!!- betalen. We geven iedereen de raad geen extra betalingen te doen aan een Pro deo advocaat  en de advocaten die om betaling vragen per aangetekend schrijven bij de Stafhouder én de belastingen aan te geven. Maar er zijn ook nog advocaten die hun job naar behoren uitvoeren,  spijtig genoeg stellen deze zich niet ter beschikking voor Pro deo opdrachten, zijn dus voor veel Belgen veel te duur. Dan zijn er nog de politieke die niet aflatend uit zijn op opdrachten om hun politieke tegenstrevers te tackelen, politieke spelletjes te spelen, tenslotte nog de persgeile advocaten, zoals Jef Vermassen die daardoor super duur wordt, Vermassen zou volgens informatie zijn toga pas aantrekken als er 500.000 Euro op tafel komt-sic-. We zijn echt benieuwd hoe loang het nog duurt vooraleer Vermassen overstapt naar de politiek.

Charter van de advocaat.
Daarin staat ondermeer te lezen : De advocaat moet ook buiten zijn werk als advocaat blijk geven van waardigheid en onkreukbaarheid, men kan zich bij de stafhouder beklagen wanneer een advocaat de waardigheid van het beroep in het gedrang brengt, verder :
Eenieder heeft recht op de bijstand van een advocaat.
° De advocaat oefent een vrij beroep uit: zijn onafhankelijkheid en integriteit waarborgen een doeltreffende tussenkomst.
° De advocaat geeft raad, onderhandelt en verdedigt met de toewijding die de eer van zijn beroep vereist. ° De advocaat waakt over de eerbiediging van rechten en vrijheden.
° De advocaat is de vertrouwenspersoon van zijn cliënt en gehouden tot het beroepsgeheim.
° De verdediging van de belangen van de cliënt die hij met eerbied voor de wet en de deontologie behartigt is de eerste bekommernis van de advocaat.
° De advocaat houdt zijn cliënt nauwgezet op de hoogte van de evolutie van de hem vertrouwde opdracht.
° De advocaat zorgt ervoor steeds zijn kennis te vervolmaken teneinde de complexiteit en de evolutie van het recht te beheersen.
° De advocaat volgt de maatschappelijke ontwikkelingen. Hij moet op de hoogte zijn van de internationalisering van het recht en richt zijn praktijk hiernaar.
° De correcte uitvoering van het beroep van advocaat wordt gewaarborgd door zijn Orde en de regels die deze uitvaardigt.

Pleitmonopolie iets voor kromrecht?
Het blijkt dat artikel 440 van het Gerechtelijk Wetboek tot wraakroepende wantoestanden leidt waarin zich volgens Professor, Emeritus Luc Lamine, een giftig addertje onder het gras zou verschuilen: “Art. 440. Vóór alle gerechten, behoudens de uitzonderingen bij de wet bepaald, hebben alleen de advocaten het recht te pleiten -voor iemand anders, L.L.-.
De advocaat verschijnt als gevolmachtigde van de partij zonder dat hij van enige volmacht moet doen blijken, behalve indien de wet een bijzondere lastgeving eist.” De gewezen docent aan de KU Leuven, die recent weer schuchtere stappen in het juridische politieke leven zette, maakte daaromtrent een voorstel ... misschien moeten de beheerders van
http://www.kromrecht.be contact nemen met de gewezen juridisch adviseur van het Vlaams Belang....

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.