Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Luminus wil geen abonnees met sociaal tarief.
19 februari 2011
Eén vertraging in betaling is meteen een reden voor opzeg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 811.000
Lanaken 19 februari 2011.

Het gaat goed in dit land, Belgen staan qua spaartegoeden aan de Europese top, tenminste, dat is wat de gazetten ons willen doen geloven. Pure demagogie, de realiteit is wel anders, daarom een goede raad ; geloof de politici en de politiek geïnspireerde pers niet.

Luminus.
Wie bij Luminus van een sociaal tarief geniet, loopt daar in de kijker, vanaf het moment dat je één keer niet stipt op tijd betaalt, gooit Luminus je buiten, dat maakte ondermeer een Marokkaans koppel mee dat steeds correct betaalde en dat één keer, wegens vakantie in Marokko, niet deed, zij kregen meteen hun opzeg. Dit is geen alleenstaand geval, het is dus niet moeilijk dat Infrax de contracten condito sine qua moet overnemen.

Politiek is stekeblind.
Dat er niet alleen grote problemen zijn met de conformiteit van de elektrische installaties maar ook met de prijzenpolitiek van de elektriciteitsmaffia is duidelijk. Hoe zou dát komen? Met de liberalisering van de energiemarkt is de greep van de politiek op de zuivere en gemengde intercommunales wat versnipperd en vertroebeld, maar de distributeurs moeten nog evenzeer naar de pijpen van de politiek dansen als vroeger, neem als voorbeeld Steve Stevaert met Infrax en Louis Tobback met Eandis. De politiek vult de zakken en is 100% de schuld van de niet conforme elektrische netten én de dure elektriciteit, dáárin speelden ook de Groenen met hun groenestroomcertificaten een grote rol.

Decentrale Energieproductie, Smart Grids, etc.
Wegens productie van alternatieve energie door particulieren en KMO's zal de infrastructuur van het bestaande net dienen gewijzigd -Decentrale Energieproductie-, gebieden worden uitgekozen voor "Smart Grids", Europa springt financieel bij en de gebruikers betalen uiteindelijk het gelag. Politieke partijen zoals LDD roepen soms hard, maar eenmaal ze mogen meedoen, de facto nóg meer hun zakken vullen, valt het gemor stil en zwijgen ze als vermoord, want ook meneer Dedecker is niet vies van macht en geld. Als Electrabel veel winsten uit de productie en verdeling van elektriciteit naar Frankrijk heeft versluisd, draagt de politiek en vooral de gemandateerden in de zuivere en gemengde intercommunales, zoals Louis Tobback en Geert Versnick, een grote verantwoordelijkheid.
http://www.geertversnick.be/index.php?menu=Nieuws&submenu=In%20de%20pers&id=211 - Kiezers die zo'n politici aan de macht stemmen zijn asociaal, ze betalen zelf óók de dure elektriciteitsrekening, eigen schuld, dikke bult. Erger is dat vele andere -lees arme- Belgen daarvan echter ook het slachtoffer zijn.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.