Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Poging tot ontsluiting van wijk Nieuw Sledderlo.
18 februari 2011
Stad neemt private ontwikkelaars onder de arm voor woonprojecten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 810.800
Genk / Lanaken 18 februari 2011

Op 19 april 2007 besliste de gemeenteraad een masterplan te laten opstellen voor de ontwikkeling van “Groot-Sledderlo”, waarbij een globale visie ontwikkeld is die zowel op korte als op lange termijn nieuwe mogelijkheden creëert, zowel op het vlak van huisvesting, ruimtelijke ordening als sociale leefbaarheid. Dit masterplan kreeg de projectnaam ‘LO2020’. Gisterenavond boog de gemeenteraad zich over het voorstel om in maart een oproep te lanceren naar kandidaten voor de realisatie van de private woonontwikkelingen.
 
Drie nieuwe woonlobben.
Het masterplan legt de krijtlijnen vast voor toekomstige ruimtelijke projecten in Groot Sledderlo. Een essentieel projectonderdeel van het Masterplan LO2020 is dus de realisatie van private woonontwikkelingen in drie nieuwe woonlobben langs een nieuwe ontsluitingsweg. Deze woonontwikkeling zal de wijk Nieuw Sledderlo uit haar isolement halen en opnemen in een stedelijk weefsel. Dat zal dus gebeuren via een PPS-constructie -publiek-private samenwerking-. Voor de uitvoering van een eerste woonlob zal eind maart een oproep tot kandidaat-ontwikkelaars gepubliceerd worden. Geïnteresseerde ontwikkelaars in de residentiële vastgoedsector kunnen zich kandidaat stellen.
 
Mix van woonvormen.
In deze opdracht mikt het stadsbestuur op de volledige ontwikkeling van een vernieuwende en duurzame woonwijk voor de residentiële markt, opgebouwd volgens de principes van het masterplan. ‘Wonen in het groen’ vormt de identiteit van de nieuwe wijken. De woonwijk moet een mix bieden van vernieuwende woonvormen waaronder grondgebonden woningen op grote kavels, woonerven en geschakelde en gestapelde collectieve woonprojecten.

Bron : Stad Genk

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.