Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928217





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VRT Tooit zich met de veren van Morsum Magnificat.
20 oktober 2006
Wijziging van de wet op de elektrische installaties door acties van Morsum Magnificat.


Bezoekers Website MM : 152.250

Betekom / Brussel 20 oktober 2006.
Sinds twee jaar heeft Morsum Magnificat dossiers bij FOD Energie ingediend die aantonen dat te veel elektrische installaties in woningen barslecht en dus gevaarlijk zijn.

Keuring bij verhuur.
Omdat veel huurders het slachtoffer zijn van huisjesmelkers of malafide eigenaars en het niet de taak is van de huurder om herstellingen aan elektrische installaties van gehuurde woningen voor zijn/haar rekening te nemen en in de huurwet duidelijk staat dat dit voor rekening van de eigenaars is, heeft Morsum Magnificat met vele dossiers aangetoond dat daar iets moet gebeuren.
Op 20 april 2006 om 10:00u stuurde FOD Energie een e-mail dat op die dag het KB van 10 april 1981, meer bepaald artikel 276, werd gewijzigd zodat vanaf 1 januari 2007 keuringen zijn vereist bij de verkoop van woningen waarvan de elektrische installatie v??r 1981 is aangelegd.


E?n van de 2.500 gevaarlijke situaties die
door Morsum Magnificat in 86 gemeenten
werd aangekaart .......



..... wat heeft VRT hier gedaan ? Niets, niets, niets !!



FOD Energie moet dringend doorgelicht worden.
De werking van de dienst Energie loopt al vele jaren mank en dat is met het op rust gaan van FERNAND SONCK geen sikkepit verbeterd. Sinds kort is MARIE-Pierre FAUCONNIER (PS) aan het hoofd van FOD Energie aangesteld, Minister VERWILGHEN had maar weinig keus, er was maar ??n kandidaat en ze is Franstalig, ook de Hoofdingenieur JEAN CLAUDE MIGNOLET is een Franstalige !
Het is de hoogst tijd dat er, zoals dat bij het FANC gebeurt, ook hier een werkgroep wordt opgericht die onderzoekt hoe bij FOD Energie het kaf van het koren kan gescheiden worden.
Elektrische netten verloederd.
Er zijn bij FOD Energie slechts een 3- tal Ingenieurs / controleurs om 112.000 kilometer elektrische netten en +/- 5 miljoen aftakkingen op conformiteit te controleren en daarvan hebben vooral de stroomleveranciers Electrabel, PBE, WVEM en Interelectra dik geprofiteerd om hun netten te laten verloederen.
Niet alleen artikel 276.
Iets waar de VRT niet over spreekt, is dat elektrische installaties die v??r 1981 werden gemaakt, op 1 oktober 2006 een nieuwe keuring hadden moeten ondergaan (artikel 271 van het AREI) maar FOD Energie zit met de handen in het haar over hoe ze dat moet gaan controleren. Hun nieuwe baas M.P.FAUCONNIER is allerminst bezorgd om al die gevaarlijke elektrische installaties in woningen, ze is veel meer begaan met haar "Managementplan". Om dat te realiseren wordt iedereen uit haar omgeving opgetrommeld, daardoor is er nog minder tijd voor controles.
Erkende keuringsorganismen maar al de vaak in de fout.
FOD Energie moet ook toezien op de kwaliteit van de keuringsorganismen maar ook d??r gaat het, ten koste van de veiligheid, systematisch fout ...
Meer in MM 125.



 
Laatste update ( 24 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.