Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936135





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Justitie en Welzijn : Is het beroepsgeheim een hinderpaal of hefboom?
09 februari 2011
Colloquium van 10 februari biedt onvoldoende plaats voor alle pers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 807.200
Lanaken / Leuven 9 februari 2011.

De faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U.Leuven, minister van Justitie Stefaan De Clerck en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen stuurden op 19 januari 2011 een persbericht met uitnodigingen voor het colloquium van 10 februari 2011 over de rol van het beroepsgeheim in de relatie justitie-welzijn, deskundigen lichten plenair de problematiek toe. Ministers De Clerck en Vandeurzen gaan er rechtstreeks met elkaar het gesprek over aan. Moderator is Philip Heymans -VRT-. In de namiddag zijn er panelgesprekken. Het colloquium vindt plaats op 10 februari 2011 vanaf 9u in de Rechtsfaculteit van de K.U.Leuven, Tiensestraat 41, 3000 Leuven.

Fnuiken van bepaalde pers.
Wanneer Morsum Magnificat zich op 7 februari wil inschrijven krijgen we van deskundige Yonina W. volgend bericht : " Wij ontvingen uw inschrijving voor het colloquium ‘Welzijn en justitie. Beroepsgeheim: hinderpaal of hefboom?’ op 10 februari 2011. Gezien het grote aantal inschrijven moeten wij noodgedwongen een aantal inschrijvingen weigeren. Langs deze weg moet ik u helaas melden dat u niet kunt deelnemen aan dit colloquium. Hopend op uw begrip .... " einde citaat. In een ander bericht van Nancy B., raadgever van het Kabinet van de Minister van Welzijn, Volkgezondheid en Gezin -Jo Vandeurzen- :" Door het overdonderende succes van het colloquium heeft onze administratie helaas een groot aantal inschrijvingen moeten weigeren. Wij willen de deelnemers van het colloquium toch graag allemaal een zitplaats aanbieden. U mag de weigering van Uw inschrijving dan ook geenszins als het fnuiken van Uw journalistieke interesse zien ... ", einde citaat.

Reactie van Morsum Magnificat.
Persactiviteiten waarbij geen zitje ter beschikking is, zijn schering en inslag, het gaat niet over het "zitje", maar over de informatie. Een dergelijk evenement dat niet genoeg plaats biedt voor alle de pers, zegt veel, ik fungeer niet alleen als journalist maar ook als fotograaf en die hebben zéker geen zitje nodig. 
Het is nogal wiedes dat er overdonderende belangstelling is, justitie is zowat de slechtst werkende instelling van dit land, óók Leuven heeft dat in de zaak Van Uytsel e.a., aangetoond.
Als er veel inschrijvingen dienen geweigerd, dan moeten de organisatoren zichzelf kritische vragen durven te stellen. Ik vind dat niet alleen mijn journalistiek werk wordt gefnuikt, maar ook mijn grondwettelijk recht. Uiteraard eis ik, verwijzend naar het decreet Openheid van Bestuur dd 26/3/2004 -niet limitatief-, een persmap.

CD&V Burgemeester, Senator,
kroegbaas loopt deur Leuvens Justitiehuis plat !

Heeft de CD&V geen invloed op de Justitie, is dat óók niet gebleken uit de Fortis zaak? Zijn er over Justitie niet genoeg vragen rond de pedofie in de kerk? Komt dat morgen ook allemaal aan bod?

Beroepsgeheim.
In het Colloquium worden een aantal praktische voorbeelden aangehaald rond gedetineerden en de criminele informatie die hulpverleners, justitieassistenten, etc. ontvangen, die aangeven hoe delicaat de relatie is tussen justitie en welzijn die nood zouden hebben aan een constructieve en respectvolle relatie. Omtrent het schenden van het beroepsgeheim verwijzen we naar de lekken naar de pers, waarvan zéker de Vrt gretig gebruik maakt. Het is een publiek geheim dat parketten bewust lekken naar de -bevriende- pers, om de haverklap staat een perswoordvoerder voor futiliteiten voor de camera's van de Vrt , ook te Leuven.

Schending van de privacy.
Tijdens een recente persaangelegenheid in het Antwerps station, vertelde deze redactie aan minister Jo Vandeurzen, dat zijn individuele loonfiche 281.10 via het OCMW van Genk, naar buiten is gelekt en dat daarvan een dossier bij de privacycommissie zou worden ingediend. De minister reageerde dat hij benieuwd was, maar stelde toch geen bijkomende vragen. Minister Vandeurzen weet verdomd goed wat er allemaal binnen justitie misloopt, hij en geen enkele CD&V'er, hebben als minister van Justitie hun job naar behoren uitgevoerd en hebben de facto meegewerkt aan het slechtst werkende ministerie "Justitie".

OCMW Genk lekt documenten.
Deze Fiche 281.10 van Jo Vandeurzen en 27 van andere personen, lekte via Genks OCMW naar buiten, minister Vandeurzen was zelf ooit Voorzitter van dat Genkse OCMW waar in het kader van het bouwen van de Welzijnscampus zéér merkwaardige dingen gebeurden. Aantonen dat het OCMW van Genk dergelijke lekken mogeljk maakt, de facto de privacy schendt, vindt een Arbeidsrechter van Tongeren misplaatst -sic-
De Hoge Raad voor Justitie zal over de zienswijze van die rechter moeten oordelen.

Welzijn -Psychiatrie- en Justitie.
Deze redactie heeft als gewezen vertrouwenspersoon ervaring hoe diep het water tussen het Welzijn en Justitie is en hoe vermeende of échte psychiatrische patiënten de speelbal zijn van psychiaters. Ook de politieke invloed bij justitiehuizen is nooit ver weg -zie inzet hierboven-.

Rode propagandazender.
Er gaat geen week voorbij of de met Vlaams Overheidsgeld betaalde Vrt haalt één of andere professor van de KU Leuven voor de camera, nogal wiedes dat de Rode propagandazender voor dit colloquium de moderator mag leveren. De KU Leuven is ook een regelmatige bezoeker van de website van Morsum Magnificat.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
E. Verbeeck ©

Laatste update ( 09 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.