Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936136





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parade met uitreiking van medailles op de Burg te Brugge.
04 februari 2011
Militairen krijgen een welverdiende medaille na opdracht in Kabul.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 805.400
Brugge / Lanaken 4 februari 2011

Het Eerste Regiment Jagers te Paard / Gidsen -1JP/G- is de Nederlandstalige verkenningseenheid van de landcomponent die informatie opspoort over het terrein, de bevolking, de vijand of de tegenover elkaar staande strijdkrachten. Sinds kort beschikt deze eenheid over nieuwe perfomante opsporingsmiddelen die toelaten om zowel overdag als 's-nachts van op grote afstand de nodige informatie op te sporen.

Kabul.
Van juni tot oktober 2010 was het 1JP/G, versterkt door verschillende eenheden van drie componenten en Luxemburgse militairen, verantwoordelijk voor de beveiliging van de luchthaven van Kabul -KAIA-, de hoofdstad van Afghanistan. Deze opdracht is vitaal voor het land en de ISAF -International Security Assistance Force-) operatie van de NAVO. De luchthaven is immers de levensader van Afghanistan en herbergt tevens het operationele hoofdkwartier van ISAF.

Peterstad.
Op 9 februari a.s. vindt in Brugge een parade plaats en krijgen de militairen een welverdiende medaille, tevens wordt afscheid genomen van de laatste korpscommandant vooraleer het Regiment in de zomer van 2011 ontbonden wordt. 
Het is niet toevallig dat deze plechtigheid plaatsvindt in Brugge. Het 1JP/G heeft immers een bijzondere band met Brugge dat de peterstad is van de eenheid, bovendien ondersteunt het Regiment het opvang- en begeleidingstehuis Ter Reie.

Bron : Defensie
Bewerking : jvds
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.