Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936018





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Wijkagent van Genkse politie, L.B., maanden ziek_Update1
03 februari 2011
Speelt onderzoek naar handel en wandel in de wijk de wijkagent parten?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 805.400
Genk / Lanaken 3 febrauri 2011.

--- Update 1 20:15 04/02/11 -
Wijkagent Luc B. is gewoon ziek.
Na enkele pogingen hebben we deze namiddag uiteindelijk toch perswoordvoerster -Rita Ubach- van GAOZ kunnen bereiken, volgens de woordvoerster wordt geen informatie gegeven over het personeel dat met ziekteverlof is, maar wijkagent Luc B. is "gewoon ziek" klinkt het.
Wijkwerking.
Toch hebben we informatie dat de wijkwerking mank zou lopen, andere agenten zouden over de ziekte niet geďnformeerd zijn en er doen bij de Genkse politie allerlei verhalen de ronde. Het opruimen van hinderlijke voorwerpen rond het pand aan de André Dumontlaan 24, de wijk van Luc B., zou ook niet van een leien dakje lopen, er zijn ook andere problemen geweest met andere panden. Met het feit dat -politie-personeel ziek is, is er niets aan de hand, wel als de organisatie van de politie daardoor mank loopt. Het is anderzijds toch frappant dat, als de André Dumontlaan en de wijk onder vuur ligt, ook de wijkagent ziek wordt. Het is niet denkbeeldig dat wijkagent Luc B. gezegd heeft : "Foert, los het maar op, ik word ziek", gevolg is dat collega's wel de hete kastanjes uit het vuur mogen halen.
EVER

Morsum Magnificat heeft, mede haar berichtgeving en in enkele dossiers, aangetoond dat wijkagent L.B. rond de gang van zaken aan de André Dumontlaan te Genk, meerdere keren de ogen moet gesloten hebben, er werden ondermeer domiciliëringen toegelaten op plaatsen waar dat niet kan.

Onbewoonbaar pand.
Eén van de dossiers gaat over het pand aan de André Dumontlaan 24 dat op 20 augustus 1993 onbewoonbaar
werd verklaard, maar, waar behalve de eigenaar, ook andere personen -en niet alleen zoon J.- permanent verbleven, ook personen met vreemde nationaliteiten. Daarbuiten gebeurden er ook zaken die het daglicht niet mogen zien terwijl het pand er, zowel langs de straatkant als in de tuin, uitziet als een stort.

Wijkagent dagelijks in dezelfde cafés ...


Mogen burgers geen kritische bemerkingen maken als een wijkagent zich quasi elke dag in cafés aan de André Dumontlaan ophoudt. Politici vragen kritisch te zijn en verdachte bewegingen van personen aan de politie te signaleren, vice versa moet óók kunnen, of is het hier een nepdemocratie.

Opruimen.
In een schrijven van 19 oktober 2010 dat deze redactie via de dienst Openheid van Bestuur diende af te
dwingen, geeft de stad Genk toe dat een aantal klachten van Genkenaren inderdaad terecht waren, de dienst leefmilieu en de lokale politie ging tussenkomen, dat blijkt ondertussen gebeurd, maar de eigenaar lijkt niet van goede wil. We vernemen dat de eigenaar H.M. terug naar de Rue Saint Walburge te Luik wil trekken waar hij vroeger woonde, misschien kunnen ze H.M. daar wél vinden. 

Meer aan de hand.
Deze redactie kreeg naar aanleiding van de perikelen rond dat pand bedreigingen, maar ondertussen werden
ook andere vreemde zaken bij deze redactie gemeld die onderzocht werden. Er werden meerdere vragen gesteld over de rol van de wijkagent, ondermeer bij de toekenning van een domicilie, er werden ook veel vragen gesteld over de dagelijkse aanwezigheid van de wijkagent in bepaalde café's aan de André Dumontlaan, café's waarover ook in de assisenzaak rond Sami en Nasuf Velioglou niet in goede zin gesproken werd.

Fysiek aangepakt.
Het water moet de wijkagent dun door de pijpen der illusie hebben gestroomd want op 18 oktober 2010 heeft de
agent op het privé terrein aan De Kring te Waterschei, toen hij in burger op dat privé terrein met zijn hond wandelde, de redacteur van Morsum Magnificat -die achter het stuur in de auto zat-  totaal onverwachts, onterecht en zonder énige aanleiding in de kraag gevat en de oortelefoon stuk getrokken en gedreigd te slaan. Uiteraard is daarvan onmiddellijk aangifte gedaan bij het Comité P. Die aangifte is niet de énige die reeds bij het Comité P. lastens de wijkagent, werd ingediend.

Meer problemen.
Agent LB is ook niet erg geliefd bij zijn gewezen echtgenotes -waarvan één politieagente-, hij zou ook
bedreigingen geuit hebben aan andere personen, uit zijn vorige huwelijken en ook caféklanten hebben lastig gevallen, een ex zei tegen deze redactie : "... toen hij nog bij Ford werkte, was hij een normale jongen, het is pas wanneer hij bij de politie is gegaan dat hij veranderd is", dezelfde ex klaagde ook over het weinige onderhoudsgeld, "hij maakt mij wijs dat hij niet méér verdient". Toch fronsen collega's de wenkbrauwen hoe het kan dat hun collega een Porsche kon rijden -daarmee tegen hoge snelheid rondtoerde,red.- een huis koopt, verbouwingen laat uitvoeren. Anderen beweren, dat de wijkagent zich voor het afleveren van bepaalde documenten zou laten betalen, vooral vreemdelingen die in kelders en onbewoonbare panden verblijven zouden daar meer over weten.

Ziek.
Deze redactie ontvangt meerdere geruchten dat er bij de politie van Genk allerlei verhaaltjes de ronde doen,
ondermeer dat LB niet meer zou terugkeren bij GAOZ, uit een andere betrouwbare bron vernemen we dat de man ziek is en zegt "een dokter gaat toch geen attest uitschrijven voor drie maanden als het niet terecht is?", maar daarvan is deze redactie nog niet zo overtuigd, er gebeuren in dit land nog andere dingen.

Politie Genk.
We proberen R.UBACH de perswoordvoerder van GAOZ te bereiken, vandaag werkt de woordvoerder slechts in
de voormiddag, morgen in de namiddag, het rechtstreekse nummer kunnen ze niet doorgeven-sic-, we begrijpen niet waarom het rechtstreekse telefoonnummer van een woordvoerder aan een journalist niet mag gemeld worden?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.