Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936019





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Koning Albert vindt tijd om politie te bezoeken.
03 februari 2011
Vorst wisselt politieke even voor politiepet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 804.800
Etterbeek / Lanaken 3 februari 2011.

Ondanks alle moeilijke beslommeringen in de politiek, vindt Koning Albert II toch nog tijd om vandaag een bezoek te brengen aan de geïntegreerde politie in de gebouwen van de Federale Politie in Etterbeek. Tijdens zijn bezoek zal de Koning de top van de Vaste Commissie van de Lokale Politie -VCLP- en de federale politie ontmoeten en krijgt hij uitleg over de werking van de politiediensten. Het bezoek wordt afgesloten met een demonstratief parcours waarin de verschillende aspecten van het politiewerk aan bod komen.

Werking politiediensten.
Tijdens het eerste deel van het bezoek vindt een onderhoud plaats over de werking van de politiediensten 10 jaar na de politiehervorming in aanwezigheid van de commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg en de voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie Dirk Van Nuffel. Deze laatsten zullen vergezeld zijn van de drie directeurs-generaal van de federale politie en de vice-voorzitters van de VCLP.

Informatiestands met beeldmateriaal.
Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt Zijne Majesteit Koning Albert II, tijdens het tweede deel van zijn bezoek, een duidelijk zicht op de praktijk. Op zeven informatiestands worden, met beeldmateriaal, verschillen scenario's gereconstrueerd.
° Stand 1:
een jongere neemt deel aan de selectieproeven om aspirant-inspecteur te kunnen worden.  Betrokken dienst: Directie van de rekrutering en van de selectie.
° Stand 2:
de jongere slaagt voor de selectieproeven en start zijn opleiding aan de politieschool. Betrokken dienst: Gewestelijke en Intercommunale Politieschool -GIP-.
° Stand 3:
De kersverse inspecteur vervoegt de lokale politiezone Montgomery en maakt er kennis met de 7 basisfunctionaliteiten van de lokale politie. Betrokken dienst: PZ Montgomery.
° Stand 4:
In het metrostation Montgomery plegen drie personen een agressie op een reiziger. Twee daders vluchten bovengronds en via het Communicatie- en informatiecentrum -CIC- wordt de steun van de lokale politie gevraagd.
Betrokken diensten: Spoorwegpolitie, CIC, PZ Montgomery.
° Stand 5:
Een van de daders wordt gevat in zijn voertuig. Een drugshond doorzoekt het voertuig en treft verdovende middelen aan. Betrokken diensten: PZ Montgomery, Spoorwegpolitie en Dienst hondensteun. 
° Stand 6:
De vondst van de drugs in het voertuig leidt tot een reeks huiszoekingen. Het Lab Intervention Team -brandweer+politie- stuit op een drugslabo en het labo van de Technische en wetenschappelijke politie komt ter plaatse om de nodige sporen op te nemen. Betrokken diensten: Centrale dienst drugs, Directie van de technische en wetenschappelijke politie.
° Stand 7:
het onderzoek loopt verder en een verdachte komt in beeld. Na een observatie en met de steun van een helikopter wordt de verdachte opgepakt door een team van de Speciale Eenheden. Betrokken diensten: Speciale Eenheden, Dienst luchtsteun.

Kalyan.
Het derde en laatste luik van het bezoek bestaat erin dat de Koning een bezoek brengt aan het 30 jaar oude paard van Koning Boudewijn, Kalyan, geboren uit Annaz en Gamilla, twee volbloed Arabieren die in 1976 door Koning Kaleb van Saoedie-Arabië aan Koning Boudewijn werden geschonken. Omdat Kaylan over een nogal moeilijk karakter beschikt, is hij op vraag van het Paleis in 1993 ondergebracht bij de toenmalige Rijkswacht, eerst bij een, nu gepensioneerde, collega thuis en later in de stallen in Etterbeek waar hij, tot op vandaag, zijn oude dag doorbrengt.

Bron : Federale Politie
Bewerking : jvds

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.