Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935901





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Moord -onderzoek- op Wilfried Hauben is nog niet afgesloten.
02 februari 2011
Resultaat van nieuwe elementen die in mei '10 opdoken, onduidelijk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 804.600
Lanaken / Genk / Tongeren 2 februari 2011

De laatste dagen verschenen er over de in 2001 gepleegde, maar tot nu toe onopgeloste moord op Wilfried Hauben, weer berichten in de klassieke pers. Voetballer Ismail Ayaz, die als verdachte in twee episodes negen maanden in de cel zat, staat vandaag, tien jaar later, aan de klaagmuur, maar dat is óók het geval met de vader van Wilfried Hauben, die zijn zoon verloor.

Ongeloofwaardig.
Het moet blijken dat er in mei 2010 een getuige is opgedaagd die destijds ook aan de politie van GAOZ één en ander zou verteld hebben, maar de politie noteerde de informatie wellicht niet omdat de getuige door de politie van Genk als ongeloofwaardig wordt aanzien -of bewust ongeloofwaardig wordt gemaakt ?- De getuige legt op een donderdag in mei 2010 aan de Federale Politie gedetailleerde verklaringen af waarbij nog een tweede getuige wordt genoemd. Wanneer deze redactie de getuige wil spreken, worden we al meteen -aan de telefoon- door een Turkse broer bedreigd en om het onderzoek niet te schaden, stopt deze redactie haar zoekwerk.

Advocaat.
In het artikel in Het Nieuwsblad dd 27 januari 2011 -evenals in Het Belang van Limburg-, mag Ismail Ayaz weer -zoals in het verleden- wat stoom afblazen, het is inderdaad onaanvaardbaar dat deze zaak nog altijd niet afgesloten is maar dat is even erg, of nog erger, voor de vader van Wilfried Hauben die nu, naar wij vernemen, contact heeft genomen met het Parket te Tongeren en eerder met de Procureur -in plaats van met de gazet- waarmee hij een gesprek wil hebben. In Het Nieuwsblad komt ook meester Katrien Van Der Straeten -één van de advocaten van Els Clottemans- als advocaat van Ismail Ayaz aan het woord en dat is vreemd in die zin, dat ze ook de advocaat was -of is- van de getuige die in 2010 verklaringen aflegde ... Katrien Van Der Straeten was niet bereikbaar voor commentaar.

Barbaarse tradities.
Toen we de passage van Ismail Ayaz over de "Barbaarse tradities" inzake eremoorden in die gazet hadden gelezen, hebben we toch eens ferm gelachen. Nog geen maand geleden is deze redactie bij een Turkse familie een brandje moeten gaan blussen omdat de vader lucht had gekregen van een "verborgen" relatie van zijn dochter met een andere -niet geselecteerde- Turk, die barbaarse traditie bestaat dus nog wel degelijk en ze wordt blijkbaar ook nog uitgevoerd. Ook uit het assisenproces rond Sami Velioglou is duidelijk geworden dat de oude tradities rond huwelijken en uithuwelijken, ook in Genk, nog lang niet begraven zijn. Ismail Ayaz mag daarom in de gazet de waarheid geen geweld aandoen, hij maakt zich daardoor enkel ongeloofwaardig.

Zelfde persoon.
Frappant is wel dat de recent opgedoken getuige in de moordzaak rond Wilfried Hauben ook in andere dossiers tevoorschijn komt, de persoon in kwestie weet wel e.e.a., is wat opdringerig en fantaseert af en toe maar het is dan de taak van de speurders om het kaf van het koren te scheiden, zoals deze redactie het deed, en niet de facto de stempel "ongeloofwaardig" op te plakken

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.