Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926456





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Genk : Half miljoen Euro voor architect die afhaakte.
29 januari 2011
Toemaatje van honderdduizend Euro voor directe stopzetting moet kunnen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 803.300 -Belstat counter-
Lanaken / Genk 29 januari 2011.

In maart 1997 zou het OCMW van Genk niet meer in staat geweest zijn om de werken rond de integratie van RVT Heiderust op de campus van Herfstvreugde tot in detail op te volgen. Toen kreeg architectenbureau Olaerts van het OCMW van Genk de opdracht twee extra architecten aan te stellen om het dagelijks toezicht uit te oefenen, we lezen in een document van 12 maart 1997 :"deze architecten dienen over 5 jaar ervaring als zelfstandig werkend architect te beschikken ", einde citaat. 

Nieuwbouwproject.
In het voorstel tot overeenkomst van het OCMW van 12 maart 1997 werden aan het architectenbureau Olaerts al verregaande toezeggingen gedaan, we lezen ondermeer " ... het ontwerp van de nieuwbouw zal zich moeten richten naar een realisatie die verzorging en verpleging van de beoogde doelgroep volgens de laatste wetenschappelijke verworvenheden op gebied van verzorging en verpleging mogelijk maakt ... ", einde citaat. Het gaat over : 
Deel 1 : de architectuur, het bouwkundig ontwerp, de infrastructuurwerken en de omgevingsaanleg en tevens eindverantwoordelijke van het project en de algemene coördinatie van de architectuur, de stabiliteit en de speciale technieken.
Deel 2 : De stabiliteitsstudie van beton en staalconstructies en de speciale technieken.
In de vergadering gaat men doodeenvoudig akkoord met het toekennen van ereloonovereenkomsten aan architectenbureau Olaerts. Van Wet- en Verordeningsbepalingen heeft men bij het OCMW van Genk blijkbaar nooit gehoord.

Dading.
We nemen een heel grote sprong naar 13 februari 2004, de dag dat de ingenieur Bart R. een verklaring onderschrijft, dus een soort dading, en afziet van een aantal opdrachten, daarbij een bedrag van 64.019,74€ niet wordt betaald! In maart 2004 wordt door het OCMW van Genk uit de doeken gedaan dat er met de Ingenieur Bart R. meer dan een haar in de boter zit, toch werd er reeds 52.908,88 € aan hem betaald! Het zit dermate fout dat het OCMW advocaat L. -zou familie zijn van de huidige Voorzitter Guido Vandebrouck- opdracht heeft om de zaak met die ingenieur af te handelen.

Grootheidswaanzin en grote tekorten.
Ondertussen ligt het dossier bij het Vlaams infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden aangelegenheden, financieel deskundige Willy B. zegt in een rapport van 4 juni 2003 :" ... in het verleden sloot de instelling het boekjaar steeds af met een groot tekort ..." en verder " .. het dagverzorgingcentrum rekent nog op een jaarlijkse gemeentelijke tussenkomt van ongeveer 500.000 € ... " verder lezen we nog : "...uit het geactualiseerde businessplan blijkt dat het Woon- en Zorgcentrum van het OCMW te Genk ook in de toekomst met een tekort zal werken dat moet aangevuld worden door dotaties van het OCMW. Er wordt verwacht dat het tekort na ingebruikname van het nieuwe centrum zal stijgen van 977.000 € naar 1.910.000 € ...".

                  Het OCMW van Genk zoekt bij steunzoekers naar de laatste Euro en
             
past daarvoor de techniek toe van het zoeken naar spijkers op laag
              water, terwijl hun bestuurders sjoemelen en hun vriendjes torenhoge
              ereloonnota's uitbetalen. 

                       
                         de architect kan omdat hij de zaak had stopgezet nog op een ruime
                               goodwill van het -hier- gulle OCMW rekenen : 112.356,34 Euro a.u.b.! 

Erelonen tóch betaald.
In Morsum Magnificat tonen we met bewijsmateriaal aan dat, niettegenstaande het aangestelde architectenbureau Olaerts er zogenaamd wegens ziekte de brui aan gaf, toch 413.621,61 € kreeg betaald. Of dát nog niet voldoende was, lezen we in een document : " Nog te betalen ereloon als eindafrekening naar aanleiding van de onmiddellijke stopzetting van de opdracht bouwkundig ontwerp : 112.356,34 € !! Door dit niet te verantwoorden toemaatje, heeft architectenbureau Olaerts, hoewel het project -wegens ziekte?- niet werd gerealiseerd, van het Genks OCMW 539.157,27 € opgestreken. Een poosje later realiseert dezelfde Architect via studiebureau Heetfeld een nieuw project dat op het CBS Genk d.d. 25 mei 2006 voor 951.432,95 € werd goedgekeurd!

Meer in Morsum Magnificat 186-02
- De "glazen bol" van het OCMW inzake "cash flow" op langere termijn en het tekort van 303.000 € in 2011.
- En nog veel meer.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.