Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sami Velioglou is niet schuldig bevonden
27 januari 2011
Assisen van Tongeren spreekt beschuldigde vrij van de ten laste gelegde feiten. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 802.500
Tongeren 27 januari 2011

--- 10:45 28/01/11 Rechtzetting.
Meester Steve Geerdens laat ons weten dat niet meester Swennen, maar hij gisteren voor Sami Velioglou heeft gepleit, waarna de vrijspraak volgde. Wij hebben eraan gehouden dit voor alle duidelijkheid hier dan ook te melden. Anderzijds is het belangrijkste dat hun cliënt werd vrijgesproken, de advocaten Geerdens en Swennen hebben het Openbaar Ministerie in deze zaak duidelijk van zijn voetstduk gehaald.
--- einde rechtzetting.   

De jury zetelend in het
assisenhof van Tongeren heeft zopas Sami Velioglou vrijgesproken, de man mag terug naar zijn huis aan de Bevrijdingslaan te Genk. Het werd in de assisenzaal meteen een emotioneel weerzien met de naaste familie. 

Lessen trekken.
In Morsum Magnificat 186 brengen we een meer gedetailleerd verhaal rond het drama van een totaal ontwrichte familie ontstaan uit een "gearrangeerd" huwelijk. De fatale dodelijke schoten waren een explosie van een persoon die door panische angst zijn daden niet meer onder controle had. Alhoewel de Openbare aanklager Patrick Boyen aan de jury vertelde dat art. 71 het meest misbruikte artikel in de wet is, sprak de assisenjury deze namiddag, uitgerekend op basis van dat artikel, beschuldigde Sami Velioglou vrij, die pudding van het O.M. is, zoals meester Swennen -lees Geerdens-  al eerder zei, inderdaad in mekaar gezakt. Het moet ook gezegd dat zeer waarschijnlijk de getuigenis van dokter Henri, alias Harry De Wit, eerder deze week, een grote rol heeft gespeeld. Zij die deze zaak van dichtbij gevolgd hebben, zullen moeten toegeven dat er op diverse vlakken is gefaald, niet alleen bij de hulpverlening waarop Dr. De Witte allusie maakte, maar ook bij de Genkse politie die herhaaldelijk onderwerp is geweest van kritiek, maar toch ook sommigen van de recherche die wél wilden, maar mogelijk van het Parket niet móchten doorgaan. Ook de invloed van de Turkse Gemeenschap speelde hier haar rol, maar óók de familie heeft steken laten vallen.

Multicultureel alleen een succes in de ogen van de Genkse politiek.
Dat de testen met de polygraaf -leugendetector- op Sami Velioglou die in augustus 1962 in Genk is geboren en er school liep, wegens "onvoldoende" kennis van de Nederlandse taal dienden afgebroken is een perfect voorbeeld van de mislukking van het multicultureel model dat de Genkse burgemeester van zijn stad wil ophangen. In Genk zijn er verschillende gemeenschappen die elk in "hun eigen" wereld leven, niet in deze van de Genkse samenleving.

Ivoren toren.
De verdediging van Sami Velioglou had het in haar pleidooi ook over de "Ivoren toren" van waaruit justitie de zaken bekijkt, autonoom beslist, óók dat heeft hier zijn rol gespeeld. Over de organisatie van dit proces kunnen we echter positief zijn, ook de Voorzitter lijkt dit proces op een serene wijze te hebben laten verlopen, de Openbare aanklager lijkt zich in deze zaak door "zijn" pleidooi toch in de voet geschoten te hebben. 

Verdediging tevreden.
Na aflooop waren de advocaten Geerdens en Swennen meer dan tevreden en voor weinig commentaar vatbaar, op de vraag van Morsum Magnificat of het onderzoek volgens de verdediging goed werd gevoerd zei meester Steve Geerdens dat het beter had gekund. 

Uitgebreid artikel volgt in MM 186.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel 
Erik Verbeeck
 ©

Laatste update ( 05 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.