Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Assisen Tongeren : OM Gaat rekening houden met verzachtende omstandigheden-Update3
27 januari 2011
Pleidooien Burgerlijke partijen in zaak Velioglou tegenstrijdig .

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 802.300
Tongeren 27 november 10

--- 27/01/11 17.35   update 4
De jyry heeft een beslissing genomen, de motivatie dient echter nog te worden opgemaakt waarna de uitspraak zal worden bekendgemaakt. 

--- 16:55 27/01/11 wijziging

--- Update 3 - 15:45 27/01/2001 – Er waren tijdens de pleidooien enkele aanvaringen tussen de
Openbare Aanklager -O.M.- en meester Swennen, O.M. -Patrick Boyden- verwees de advocaat naar de intellectuele eerlijkheid en meester Swennen had het over de ingezakte pudding van het O.M. doelend op de allusie rond misbruik van art. 71. Het O.M. had voordien in zijn pleidooi geanticipeerd op het feit dat de verdediging art. 71 zou inroepen en, vooraleer de verdediging aan het woord was, de jury daarvoor waarschuwde, het O.M. had dus blijkbaar een glazen bol. We zijn benieuwd of de -volks- jury het strenge verdict van het O.M. zal volgen. Merkwaardig is ook dat het hier gaat om feitelijke gespleten Burgerlijke Partijstelling, de advocaat van Rabie Suleimagnologlou –de ex van Sami- en de Voogd Ad Hoc –advocaat Griet M.- zitten duidelijk niet op dezelfde golflengte, één van de twee burgerlijke partijen zou de waarheid niet willen boven halen, klinkt het maar dat is in deze zaak wel meer het
geval.

Emotioneel?
Volgens waarnemingen in de assisenzaal toonden sommige juryleden tijdens de pleidooien tekenen van
emotie, dat zou kunnen betekenen dat de beschuldigde misschien straks als vrij man de zaal zou kunnen verlaten, maar in dit land is niets onmogelijk. Het O.M. heeft hoe dan ook, straffe taal richting meester Swennen uitgesproken. Het is nu wachten op het verdict van de jury en dat kan nog wat aanslepen. 
--- einde update 3.

--- 27/01/2011  15:00 update 2.
Jury gaat zich na de pleidooien van de advocaten terugtrekken om zich te beraden over de schuldvragen. Voorzitter Jordens heeft de jury geïnformeerd over hun taken en de vragen.
--- einde update 2.

--- 14:45 Update 1
Advocaten vorderen art. 71 "onweerstaanbare drang waaraan hij niet kon weerstaan". OM 14:00 schorst de Voorzitter de zitting.
--- 27/01/2011 einde update 1.  

In de voormiddag kwamen de advocaten van de Burgerlijke Partijen van de minderjarige dochter en de moeder aan het woord, hun pleidooien waren in de grond tegenstrijdig.

Al vrij snel bij de aanvang van zijn pleidooi maakte Patrick Boyen -Openbare aanklager- gewag van het feit dat hij voor de strafmaat rekening zal houden met verzachtende omstandigheden, er is daar in die familie toch wel één en ander gebeurd, voegde het O.M.  er nog aan toe.

De openbare aanklager vraagt aan de jury om op de twee vragen -moord en voorbedachte rade- "JA" te antwoorden

In de namiddag komen de advocaten  van de verdediging aan de beurt, uitspraak wellicht vanavond laat.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.