Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926457





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Assisen Tongeren : OM Ziek en Journalist zou jurylid een SMS hebben gestuurd.
24 januari 2011
Raadsheer Boyen -tijdelijk- vervangen door substituut Jans.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 800.800
Lanaken / Tongeren 24 januari 2010.

De planning van het proces tegen Velioglou Sami kende deze morgen twee problemen. Het Openbaar Ministerie Patrick Boyen heeft zich ziek gemeld en wordt -tijdelijk?- vervangen door substituut Philip Jans. Vervolgens maakte de Voorzitter bekend dat een jurylid via sms door een journalist van Het Laatste Nieuws zou gecontacteerd zijn, dat was "Not done" zei de  Voorzitter en verzocht de recherche van GAOZ om al meteen tijdens de pauze de eerste contacten met het jurylid te leggen en een onderzoek naar de journalist te starten. Bij de redactie van Het Laatste Nieuws, was men niet op de hoogte en zijn ze verwonderd.

Vertraging.
De zitting werd door voorgaande strubbelingen met ruim één uur vertraging gestart. De ganse voormiddag
waren de rechercheurs van GAOZ aan het woord, er werd om de beurt tekst en uitleg gegeven over het gevoerde onderzoek en de herhaalde ondervragingen van de verdachte, de buren, familie, vrienden en kennissen, cafébazen en de werkmakkers van Sami Velioglou.


Openbare aanklager Patrick Boyen.

Toch vragen.
Uit de zitting van deze morgen komen er toch onduidelijkheden te voorschijn, het gaat over de
beschermingsmaatregelen bij de eerste vaststellingen en latere huiszoeking waarbij mogelijke contaminatie werd veroorzaakt door het niet dragen van beschermende kledij. Dan is er het onderzoek naar de herkomst van het wapen, er worden daarbij twee namen genoemd, één van een zekere K.U., en ook een Genks politie-inspecteur, bij de eerste werd door de Federale Politie van Hasselt en Maasmechelen een huiszoeking verricht, die geen resultaat had, maar van een onderzoek of huiszoeking bij de Genkse inspecteur is er geen sprake. Is het niet vreemd dat een rechercheur van GAOZ, in deze zaak onderzoek zou moeten voeren naar zijn collega?

Fantastische verhalen.
Over de -mogelijke- herkomst van het wapen werden namen genoemd, afspraken gemaakt in een Turks café aan de André
Dumontlaan, de eerstgenoemde U. kende Sami aanvankelijk niet, maar na een tweede poging met een foto, blijkbaar wel. Ook Ihsan K. is rond Nasuf en een vermeende verborgen relatie, alsook over het wapen, een verhaal komen opdissen, noemde zelfs twee namen, maar dat behoorde volgens de Voorzitter tot de categorie fantastische verhalen. Of anderzijds het onderzoek naar dat wapen even goed werd gevoerd als naar de kruitresten op de handen, in de jas, het bed, de auto, etc. is een open vraag. Het is ook vreemd, dat wijkagent Bart J. tot twee keer toe over dat wapen werd getipt.  

Een jaar later.
Na een nieuwe huiszoeking kreeg de recherche van de Onderzoeksrechter op 15 augustus 2008 een opdracht tot
nieuwe onderzoeksdaden, de advocaat van beklaagde wilde weten waarom dat onderzoek pas in juni 2009 van start is gegaan, de betreffende rechercheur kon daar echter geen sluitende verklaring voor geven. Het is wel frappant dat slechts één van de vier ondervraagde cafébazen opmerkingen had over Nasuf. Kelner A.O. werd door Nasuf bedreigd en het is die kelner die, toen Nasuf zich bukte, beweert het wapen gezien te hebben.

Weinig goed.
Uit de zitting van heden morgen werd er, in tegenstelling tot Sami, weinig positiefs over Nasuf gezegd, van een
vriend van Nasuf -F.S.- zou Nasuf de GSM hebben gestolen en verkocht, idem met een auto, Nasuf liep, ook al was hij nog maar 23 jaar, al 11 keer tegen de gerechtelijke lamp, ondermeer voor diefstal, opzettelijk slagen,
opzettelijk vernielen, verval tot sturen, etc. Met die jongen was blijkbaar geen rechte voor te ploegen.
 
Vreemde familie.
Uit de voormiddagzitting blijkt ook dat er op 1 maart 2008 een familieraad werd gehouden, vader Sami werd overgehaald om
Nasuf toch nog eens in huis te nemen, het resultaat daarvan is bekend, Nasuf werd in de woning op 10 maart 2008 met vier kogels neegeschoten. Maar ook de verhouding tussen het echtpaar Velioglou / Suleimanoglou liep niet over rozen, ook daar is sprake van slagen en verwondingen, geld, geweld en gokken.

Wordt vervolgd.
   
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.