Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De drie D's op één dag samen maar niet op één lijn-Update2
22 januari 2011
De Decker, De Winter en De Wever houden vandaag nieuwjaarsreceptie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 800.400
Lanaken / Brussel / Antwerpen 22/23 januari 2011.

--- Update 2 : 23/1/11 01:10

N-VA Nieuwjaarsfeest te Antwerpen.
Het zullen er wel meer dan duizend vijfhonderd zijn geweest die vanavond voor het nieuwjaarsfeest van de N-VA
naar de Rijnkaai 96 -Hangar 26- te Antwerpen waren afgezakt. Wij geven een samenvatting van de toespraak die boegbeeld Bart De Wever voor de aanvang van het feest gaf.

De Partij.
De N-VA sloot 2009 af met 11.583 leden, einde 2010 waren het er 15.799 en sindsdien zijn er op amper enkele
weken tijd alweer 1.000 nieuwe leden bijgekomen, hoe meer men ons onder vuur neemt, hoe mensen ons steunen waren de eerste woorden van Bart De Wever tijdens zijn speech van vanavond. Het aantal afdelingen steeg van 206 in 2009 naar 241 in 2010. Het aantal parlementariërs is momenteel 27 in de Kamer, 14 in de Senaat, 1 in Europa, 1 in Brussel en N-VA werd de grootste partij van Vlaanderen en zelfs van België. Er werken nu in totaal 138 mensen voor N-VA en een gloednieuwe studiedienst is in opbouw, bovendien verhuisde de partij naar een nieuw gebouw waar momenteel werkzaamheden bezig zijn voor een extra verdieping.Wat wil N-VA.
Voor iedereen die zich nog afvraagt wat N-VA nu eigenlijk wil herhaalde Bart De Wever nogmaals de eisen.
° Een grote staatshervorming.
° Een hervorming die iedereen vooruit helpt.
° Alle overheden in het land dienen financieel orde op zaken te stellen
° Sociaaleconomische hervormingen doorvoeren zoals door alle internationale instellingen wordt gevraagd.
° Een strenger asiel- en migratiebeleid en een kordate justitie.
Kortom N-VA vraagt een beleid dat oplossingen biedt en tracht dat momenteel op tafel te krijgen en voorlopig
wordt nog niet aan opgeven gedacht. De Wever gooide nog enkele bloemetjes naar de regering in lopende zaken -CD&V- die volgens De Wever, goed werk levert.



Het is tijd voor duidelijkheid, de bevolking is het beu en ik begrijp de mensen, ik hoop dat die duidelijkheid er de komende ndagen kan komen zie Bart De Wever tot slot.

Betoging.
Voor de betoging die morgen in Brussel gehouden wordt had Bart De Wever alle begrip en hij begrijpt de
bezorgdheid en ergernis van de kiezer maar N-VA zal niet zwichten voor de druk en blijven bij haar eisenom een regering te vormen die de grote problemen kan aanpakken, de broodnodige sociaaleconomische hervormingen kan doorvoeren en de permanente ruzie tussen Vlamingen en Franstaligen kan doen ophouden door beide gemeenschappen een zo groot mogelijke autonomie te geven. De Wever benadrukte nogmaals dat N-VA de afgelopen 7 maanden alle moeite heeft gedaan om tot een eerbaar compromis te komen. Het misbruik dat sommige politieke partijen maken van deze betoging is voor N-VA een gebrek aan eerlijkheid omdat zij niet zeggen wat zij écht willen n.l. verder gaan zónder N-VA.
--- Einde update 2

Update 1 22/1/11 13:45
LDD in het Brusselse Surf House :
Afkorting staat voor Libertair, Direct, Democratisch, toespraken meer dan één schot voor de boeg van de N-VA.

Voorzitter Lode Vereeck heeft op een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in het Brusselse ‘Surf House’ de nieuwe partijnaam bekend gemaakt. Lijst Dedecker heet vanaf nu ‘LDD’, wat staat voor ‘Libertair, Direct, Democratisch’. De nieuwe baseline luidt: ‘vrij en verantwoordelijk’. Vereeck kondigde ook aan dat zijn rol als voorzitter met een specifiek mandaat, erop zit.

Lode Vereeck:
“Libertair, Direct, Democratisch. Dat is in 3 woorden waarvoor LDD staat. Als libertaire partij brengen wij een optimistische boodschap van geloof in eigen kunnen, van een zo groot mogelijke individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid. Direct staat voor de ongezouten aanpak; democratisch voor ons vertrouwen in referenda.” Vrijheid gaat wel hand in hand met het opnemen van verantwoordelijkheid voor de eigen daden en voor de medemensen. De baseline luidt dan ook: vrij én verantwoordelijk.

Politieke Testaankoop.
De naamswijziging is het voorlopige sluitstuk van het hervormingsproces dat de afgelopen 7 maanden werd uitgevoerd onder leiding van Lode Vereeck. Op 5 juli 2010 had het partijbestuur hem het mandaat gegeven om de partij beter te organiseren, het programma te actualiseren en de naam te wijzigen. Sindsdien is het kader gecreëerd om de lokale afdelingen beter te ondersteunen en is de trimesteriële partijraad opgericht waar leden rechtstreeks worden betrokken bij de koers die de partij vaart. Op de partijraad van 18 december is het programma aangescherpt en koos LDD voor een rol als politieke testaankoop. -zonder forum op de Vrt zoals Goeroe Ivo Mechels, red.-



Deze ploeg gaat er met de nieuwe naam met veel enthousiasme weer tegenaan.

Nieuwe start.
Lode Vereeck: “LDD heeft echte oplossingen voor de maatschappelijke problemen en politieke impasse. Maar onze boodschap is onvoldoende bekend, en onbekend is onbemind. Hoewel Rome niet op één dag is gebouwd, zijn de eerste resultaten van het inmiddels doorgevoerde hervormingsproces reeds zichtbaar en meer dan bemoedigend. Voor onze partij is het doorvoeren van de naamswijziging dan ook véél meer dan een cosmetische ingreep. Voor onze partij is het een nieuwe start!”

Terug aan Jean-Marie.
Op het einde van de toespraken heeft Lode Vereeck ook aangekondigd dat hij zijn taken als volbracht beschouwd. Hij geeft dinsdag zijn mandaat als voorzitter terug aan het partijbestuur. Vereeck wil zich weer volop toeleggen op het fractievoorzitterschap van LDD in het Vlaamse Parlement. Statutair voorzitter Jean-Marie Dedecker neemt de functie van partijvoorzitter terug over.

NVDR:
Zoals dat gaat met politieke toespraken voor eigen kerk, klinkt er steeds gespierde taal, bij LDD was dat vandaag niet anders. Dat de populariteit van LDD is afgenomen weet Jean-Marie Dedecker maar al te goed. Deze redactie zal de komende maanden als LDD barometer fungeren en zien of hun houding naar de kleine onafhankelijke Morsum Magnificat wijzigt of niet, of het nieuwe wijn in oude vaten is.
  
--- einde update 1.

De "Forza Flandria" had sinds de aanloop van de Parlementsverkiezingen in 2007 voor de Walen een krachtig signaal van de -rechtse- Vlaamse eenheid kunnen zijn, maar is slechts een schim van politieke droom van het Vlaams Belang geworden.

Nooit op één lijn.
Hét grootste probleem van de Vlamingen ligt erin dat ze niet kunnen samenwerken, integendeel, de Vlaamse politiek barst van jaloezie, intriges, intern en ergo, extern geruzie, binnen de partijen wordt niet aflatend een strijd om de macht geleverd. De Walen maken onderling ook ruzie maar komen als één blok naar buiten. De Vlamingen moeten het durven zien; de "3 D's" kunnen niet door één deur, laat staan samenwerken en dat breekt België zuur op, men ziet geen kans een regering te vormen en daarvan is iedereen de dupe.

Naamsverandering, nieuwjaarsreceptie en feest.
Vandaag zijn de "drie D's" op één dag aan zet, maar ze zitten spijtig genoeg nog lang niet op dezelfde lijn. Voor Lijst De Decker start vandaag een nieuw jaar en een nieuw hoofdstuk met een nieuwe naam. LDD zit, wat de naam betreft, met een juridisch probleem, omtrent het Logo is er een rechtszaak aan de gang met Wim Schamp die houder is van het merkenrecht. LDD gaat vandaag te Brussel haar nieuwe naam bekend maken.
Vlaams Belang geeft vandaag ook haar nieuwjaarsreceptie in La Riva met een toespraak van Bruno Valkeniers. N-VA geeft vanavond in Hangar 26 haar nieuwjaarsfeest. Het is vandaag een drukke dag voor de gespleten rechtse politiek.

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.