Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Verkeersslachtoffers en nabestaanden krijgen vanaf nu betere begeleiding.
17 januari 2011
Rondpunt en minister Jo Vandeurzen voeren actie te Antwerpen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 798.700
Lanaken / Antwerpen 17 januari 2011.

Lees hieronder ook de EXCLUSIEVE fotoreportage
over onveilige fietspaden- en voetpaden in Begijnendijk.

De opvang van verkeersslachtoffers en de begeleiding van de nabestaanden kan, zoals dat in vele takken in dit land het geval is, blijkbaar beter. Minister Jo Vandeurzen wil samen met een nieuwe organisatie, de vzw Rondpunt die op haar beurt fusioneert met de vzw ZEBRA -organisatie voor jonge verkeersslachtoffers, gefinancierd door het Levenslijn-Kinderfonds-, ijveren voor een goede opvang van verkeersslachtoffers en nabestaanden. Vandaag werd de vzw Rondpunt boven de doopvont gehouden en Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, Jo Vandeurzen, stond mee aan de wieg. 

Actie : Ben jij ook bondgenoot?
Vandaag maakten minister Vandeurzen en de vzw Rondpunt in het Centraal Station te Antwerpen een statement
en werd onder het motto "Ben jij ook een bondgenoot van verkeersslachtoffers?" een korte actie gevoerd, nadien volgde in een lokaal van het Centraal station een persconferentie waarbij de betere opvang van verkeersslachtoffers en de begeleiding van de nabestaanden werden toegelicht.



vlnr - Astrid Rubbens algemeen directeur Rondpunt - Kristine Kloeck Voorzitter bestuurscomité Levenslijn-Kinderfonds - Marc Dupain van Levenslijn Vmma - Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid en Gezin. 

Overheid participeert.
Het project is vervat in een Private Publieke Samenwerking -PPS-, medewerkers van het kabinet van de minister
van Welzijn Volksgezondheid en Gezin kregen op deze persconferentie dan ook de nodige aandacht, want centen en jobs zijn momenteel gegeerde items. De andere partners worden gevonden in de samenwerking tussen ZEBRA en Rondpunt vzw, waarbij ZEBRA als actiecentrum fungeert en Rondpunt als kenniscentrum.

Ervaringsdeskundigen.
Vzw Rondpunt liet tijdens de persconferentie drie "ervaringsdeskundigen" getuigen, de bedoeling was dat het nut
en de werking van de vzw's sterk naar voren zou worden gebracht. Karl, Katrien en Vincent legden aan het aanwezige publiek, dat veel meer was dan alleen persmensen, de omstandigheden, de ervaringen en de gevolgen van hun ongeval uit. We zijn van mening dat deze getuigen wel ervaring hadden met de gevolgen van een ongeval, maar zeker niet deskundig waren. Katrien, wiens twaalfjarige dochter Johanna tijdens een wandeling met enkele scouts in 2003 van een landweg werd gemaaid, klonk meer overtuigend. Ook de boodschap die het drietal voor de toekomst had, had duidelijker gekund. Getuige Vincent is van oordeel dat de veroorzakers van strenger moeten gestraft worden, in zijn geval werd de bestuurder van de auto, die na een avondje stappen in Carré achter het stuur in slaap viel, slechts bedacht met veertien dagen rijverbod en duizend Euro boete, terwijl hijzelf levenslang invalide is. Bij dit verhaal, waarvan er elk weekend weer voorbeelden zijn, zouden we enkele kanttekeningen kunnen maken.

Minister vindt het allemaal wel goed.
In een vraaggesprek waarbij Astrid Rubbens, algemeen directeur Rondpunt, als moderator fungeerde, mochten
minister van Welzijn Jo Vandeurzen en Kristine Kloeck, Voorzitter bestuurscomité Levenslijn-Kinderfonds afwisselend figuurlijke bloemen uitdelen. Ook omtrent de eengemaakte verenigingen Rondpunt en ZEBRA gaf Kristine Kloeck alleen positieve commentaren. Om te "poolen" en krachten samen te brengen, gebruikte Minister Vandeurzen woorden als, modus vivendi, die het samenbrengen van de welzijnssector moeten versterken. Uiteraard ziet Voorzitter Kristine Kloeck wat in de samenwerking met de Overheid, nogal wiedes het is vandaar dat de centen moeten komen. Minister Vandeurzen wil op korte termijn in het kader van de Staten-generaal welzijnszorg, Professor Hutsebaut vragen om de koppen bij mekaar te steken, dat is volgens Vandeurzen de meest aangewezen weg om welzijnswerk in een werkgroep op te nemen.
NVDR : Hoe meer de privé onderneemt hie minder de Overheid moet doen, er is in de privé ook meer knowhow. 

Johanna en de veiligheid infrastructuur in de praktijk.
Nadat de dochter van Katrien, één van de ervaringsdeskundigen van vandaag, tijdens een weekend met de
scouts verongelukte, werden initiatieven genomen voor veiliger fiets- en voetpanden. U vindt daarover meer op de website
http://www.johanna.be
Morsum Magnificat voerde een poosje onderzoek naar onveilige fiets- en voetpaden in Begijnendijk, het rappoprt
werd bij de juiste instanties, ondermeer minister Van Brempt en Crevits, Via Secura, de fietsersbond, etc. overgemaakt, alleen Werner Van Cant reageerde dat hij machteloos stond omdat het een aangelegenheid is die de burgemeester en de lokale politie aangaat, dát is de praktijk en de waarheid, laat staan kritiek, hoort men op personferenties niet graag.

Nieuwe website.
Vandaag heeft vzw Rondpunt ook een nieuwe website online geplaatst :
www.rondpunt.be daarbuiten kan u ook even gaan surfen op www.watnaeenverkeersongeval.be 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
ever ©

Laatste update ( 18 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.