Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk OCMW : Is het zogenaamd gewoonterecht nu ook al wet?-Update1
15 januari 2011
Rechtbank Tongeren onduidelijk over wettelijkheid reproduceren van documenten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 797.900
Genk / Lanaken 15 januari 2011.

--- Update 1 11:30 15/01/11
Onherstelbare vergissing.
Het OCMW van Genk kan blijkbaar niet beletten dat er documenten lekken, maar begaat ook onherstelbare
vergissingen, in die zin dat o.m. een beslissing voor het bekomen van een leefloon van persoon " Y " naar een verkeerd adres werd verzonden, de privacy van die persoon werd op een flagrante wijze geschonden. Minstens twee sociaal werkers van het OCMW van Genk maakten daarbij een fout, mogelijk een derde, meer bepaald degene die de post verstuurde. Het OCMW van Genk -en andere- heeft volgens de Arbeidsrechtbank verregaande bevoegdheden om haar sociaal onderzoek te voeren, maar de rechter moet ook weten dat burgers die door OCMW's door de mangel worden gehaald en NIETS te verbergen hebben, in het kader van het algemeen belang, mogen verzoeken om dat OCMW óók eens door te lichten. Behalve de CDBC krijgt  HR en de CBPL er zéker nog een dossier bij.  Hier het bewijs van de vergissing van 13 oktober 2010 
--- einde update 1.

De pensioenen in België zijn veel te laag, vooral deze van degenen die hun ganse carrière zelfstandig waren, daarover zijn zelfs OCMW's -nogal wiedes- het eens.  Wie als gevolg van een te laag pensioen -zoals voorzien in de wet -RMI 26 mei 2002-, een tot het minimum inkomen aanvullende uitkering wil bekomen, is aangewezen om naar het OCMW van de gemeente -of stad- te trekken, maar zij die dat moeten doen zullen het geweten hebben.

Prooi van OCMW's.
U moet zich voorstellen; een gans leven als zelfstandige te hebben gewerkt, daarbij -hoe ongeloofwaardig het
voor de meute Belgische zwartwerkers ook moge klinken-, wegens de aard van de opdrachten en het soort klanten, zoals Overheid en grote bedrijven, nooit de gelegenheid gehad om in het zwart te werken, daarbuiten wegens het "lak" aan corruptie, incompetentie en machtsmisbruik, ook meer dan eens te kampen gehad hebben met verlies van job, dan ben je op een bepaald moment de prooi van OCMW's die "gerund" worden door lokale politici -sic-. Er wordt van de kandidaten verwacht dat zij zich gedwee als slachtvee op de kapblok laten leggen en zich over de ganse lijn schikken naar alle geschreven en ongeschreven wetten, een steunzoeker die tientallen jaren perfect werk leverde, maar omwille van het Belgische ontoereikend pensioensysteem te weinig inkomen heeft, moet zich als prooi van een OCMW conditio sine qua non tot het laagste verlagen en zich disproportioneel door de mangel te laten halen en tot de laatste Eurocent te laten controleren.

Reproduceren van documenten.
Omdat OCMW's als sociaal en / of maatschappelijk werkers overwegend zeer jonge elementen kiezen -die
kunnen de politieke broodheren voor asociale maatregelen voor 100% naar hun hand zetten -, in de meeste gevallen de knowhow en ervaring zoek is, wordt bij sociale onderzoeken door het OCMW geëist dat alle documenten die het OCMW voor haar onderzoek nuttig acht, gereproduceerd worden. Op die manier kan men binnen het OCMW -vooral wanneer de maatschappelijk werker het tijdens de gesprekken over bepaalde onderwerpen niet goed bevat-, achter de schermen de documenten bekijken en laten bekijken, daarom willen OCMW's condito sine qua non van alles fotokopie, ook van bankafschriften, etc. Honderd procent gartantie dat die documenten niet kunnen uitlekken kan het OCMW -in casu Genk-, zoals deze redactie aantoont niet geven.

Gewoonte.
Voorgaande is ondermeer het geval met het OCMW van Genk, een koppel overhandigde alle door het OCMW van
Genk voor haar sociaal onderzoek gevraagde overtuigingstukken die door de maatschappelijk werkster genoteerd werden. Omdat het OCMW van Genk een kwalijke reputatie heeft wegens het veelvuldig -al dan niet bewust- naar buiten lekken van persoonlijke gegevens van diverse personen, weigert het koppel van haar documenten kopieën te laten maken, waarop het OCMW van Genk weigert het aanvullend leefloon te betalen, "het OCMW van Genk heeft de gewoonte van alles kopieën te maken" klinkt het.

Arbeidsrechtbank Tongeren vaag.
Het koppel gaat in beroep tegen de beslissing en de zaak komt op 9 december 2010 voor de Arbeidsrechtbank te
Tongeren, de Substituut van de Auditeur S.V. heeft gespeurd naar jurisprudentie, maar kan geen wet citeren die bepaald dat, om een leefloon te bekomen, het OCMW condito sine qua non kopieën van alles en nog wat mag maken maar, zegt de Substituut, het is in Genk de gewoonte dat ze dat wél doen.  In het Vonnis van 14 januari 2011 kan de rechtbank zich evenmin op één of andere wet beroepen en zegt in haar vonnis dat het OCMW ver mag gaan in haar sociaal onderzoek.

Misplaatst?
Tijdens de dubbele zitting van 12 november 2009 argumenteerde het koppel met een document dat uit het
OCMW van Genk is gelekt, niet zómaar een document, maar wel een deel van de belastingaangifte 281-10  van de Voorzitter, meer bepaald zijn verdienste als OCMW Voorzitter, maar ook van een twingtigtal andere personen. Wie denkt dat de rechter over het lekken van dergelijke stukken uit de OCMW dossiers, de wenkbrauwen fronst, is verkeerd, in haar vonnis schrijft de rechter zelfs dat ze het "misplaatst" vindt. Dat en vele andere documenten zullen nu aan de Hoge raad voor de Justitie en de Privacycommissie worden overgemaakt, we zijn benieuwd of de CBPL en de HR die dossierlekken bij het Genkse OCMW óók misplaatst zullen vinden.

Hoger Beroep.
Uiteraard tekent het koppel bij het Hof van Beroep van Antwerpen beroep aan tegen de beslissing van de
Arbeidsrechtbank van Tongeren, hopelijk heeft de HR en de CBPL tegen die tijd ook haar zienswijze bekend gemaakt zodat die stukken óók bij de besluiten kunnen gevoegd worden.

Welk onderzoek?
Het is bij deze redactie bekend dat het OCMW van Genk mogelijk het voorwerp is van een onderzoek naar
gesjoemel met de aanbestedingen rond de verwijdering van de radioactieve opvangers voor bliksem op de RVT's Heiderust en Herfstvreugde en de bouw van het Woon- en Zorgcentrum, maar daarover kon / mocht men in bepaalde kringen niets tegen ons zeggen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.