Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935904





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Marie Rose Morel had nooit belangstelling voor kankerwekkende Alfa stralers-Update1
10 januari 2011
Minstens drieduizend Belgische daken besmet met gevaarlijk Radium 226.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 796.500
Lanaken / Schoten 10 januari 2011.

--- 06:30 11/1/11 Update 1
Dak Sint Jacobskerk te Antwerpen radioactief besmet : Vice Magazine in 2007 

NVDR:
Vice Magazine heeft wel verkeerdelijk geschreven, dat er radioactiviteit zou zijn "in" de kerk, terwijl het in feite gaat over een gedeelte van het dak rond de plaats waar de Combinator heeft gestaan -zie verslag AVN onderaan-. Voor zover ons bekend, is de radioactieve afwrijfbare besmetting nooit "gefixeerd" of verwijderd. Het is wel juist, dat AVN de metingen pas op een afstand van +/- 3 meter onder de plaats waar de Combinator heeft gestaan zijn begonnen, hoe dichter bij de bron, hoe groter de besmetting, we mogen dus aannemen dat de besmetting nog veel groter is dan de gemeten 40 Bq/cm², maar het FANC heeft dat allemaal onder de vloermat geveegd en de Federale Gerechtelijke Politie -DGJ- te Antwerpen buiten spel gezet-sic-.

Niettegenstaande de halfwaardetijd van één van de meest giftige radio elementen -Radium 226-, 1602 jaar  bedraagt, in België minstens drieduizend daken met die gevaarlijke alfastraler zijn besmet, is Frank Vanhecke er niet in geslaagd om, ondanks zijn beloften aan Morsum Magnificat, dit Belgisch probleem te bespreken, wellicht omdat het te weinig mediabelangstelling zou opleveren.


Marie Rose Morel tijdens een verkiezingstoespraak aan het Concienseplein te Antwerpen in de schaduw van de Carolus Borromeus en de Sint Jacobskerk ... 

Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC- faalt nog steeds.
We hadden gehoopt aan Marie Rose Morel en Frank Vanhecke nog eens duidelijk te kunnen maken dat het 
onnuttig gebruik van gevaarlijke radio elementen zoals Ra-226, in België ruim 15.000 keer dito werd toegepast. Daarbij is er meer dan 300 vierkante meter van dat gevaarlijk goedje in het milieu terechtgekomen, meestal in de buurt van openbare gebouwen, scholen, kerken enz. Het is wetenschappelijk bewezen dat Ra-226 vooral botkanker  veroorzaakt, maar er is ook Americium 241 gebruikt en die alfastraler veroorzaakt leverkanker. Onlangs heeft  het F.A.N.C. haar campagne naar het opsporen van de radioactieve tuigen stopgezet, één van de Nucleaire  Inspecteurs is immers met pensioen. Er werden naar schatting in België 15.000 illegale radioactieve opvangers  -voor bliksem- geplaatst, daarvan zijn er nog geen 4.000 opgespoord. Waar zijn de 11.000 andere gebleven ? Het Agentschap Nucleaire controle faalt nog altijd in haar opdracht ; de bevolking beschermen tegen de gevaren van de ioniserende stralingen EN BESMETTINGEN! We betreuren dat noch Marie Rose Morel, noch Frank Vanhecke geïnteresseerd waren in deze materie, zeker in het licht van de recente gezondheidsontwikkelingen van Marie Rose.

Eén écht voorbeeld van een Besmetting te Antwerpen ....

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 januari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.