Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928123





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Jef Gabriels niet erg bezorgd om milieu en volksgezondheid
16 oktober 2006
Alle aanmaningen ten spijt nog steeds illegale radioactieve elementen te Genk


Bezoekers website MM 150.500

Betekom / Genk 16 oktober 2006
Een resem wetsovertredingen omtrent het bezit van radioactief materiaal dat men te
Genk sinds het KB van 28.2.1962 heeft begaan en drie specifieke aanmaningen in maart, augustus en november  2003 ten spijt, staan de illegale radioactieve bronnen nog steeds op RVT Heiderust en Herfstvreugde.

Genk en het milieu.
Dat Burgemeester JEF GABRI?LS zich van de wetten en regels ter zake niet erg veel aantrekt, de nucleaire improviseurs, amateurs van het F.A.N.C. niet erg moet vrezen, is hier weer duidelijk, toch is het exemplaar dat op RVT Herfstvreude staat, een gevaarlijk item waarvan al eerder is aangetoond, dat die toestellen hun radioactieve bronnen van 5 mSv/h kwijtspelen, ondermeer te
AUBEL ...
Maar het is niet alleen op dit vlak dat er problemen zijn met het milieu te Genk, er zijn nog andere problemen rond de oude mijnen van KS en de sterk vervuilde gronden.....

Milieudienst Genk.
Wanneer we RAF DE SMET vandaag interpelleren hoe het komt, dat die illegale en gevaarlijke tuigen niettegenstaande de vele overtredingen op de desbetreffende wetten en regels er nog steeds staan, zegt de ambtenaar daarvan niet op de hoogte te zijn, de Ingenieur verwijst gemakshalve naar de Brandweer, we hebben  duidelijk gemaakt, dat er nog andere dossiers over het Genkse milieu hangende zijn, maar daar later op terug komen.

Brandweer.
Ook de Brandweer commandant RAYMOND AERTS weet  niks over die radioactieve opvangers, zijt ge er zeker van de die er nog staan zegt de commandant ?
We merken op, dat de brandweer in feite al vanaf de plaatsing had moeten worden ingelicht, hij gaat zien wat hij ter zake kan doen.



  

Laatste update ( 19 augustus 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.