Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Waterschei De Kring : Wanneer wordt het volgende krot in de fik gestoken?
31 december 2010
Indoor stort van Bormans weer object van vernielingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 793.100
Genk / Waterschei 31 december 2010.

Het oude klaslokaal in de tuin van de Duinenlaan 9 aan de Oude Kring te Waterschei heeft, na het scoutslokaal, al enkele keren bezoek gekregen van vandalen, ondermeer in maart 2010 toen ruiten werden vernield en inboedel uit het lokaal naar buiten gegooid, het verkrot lokaal dat in feite een indoor stort is van de welstellende zakenfamilie Bormans. Het lokaal ligt vol met oude meubels, tapijten, chemische reinigingsproducten -verdund ammoniak-, behangpapier en veel ander waardeloos getuig, blijkbaar heeft een verroeste nagel voor deze familie nog waarde!

Weer ingebroken.
Tot voor kort hebben de huurders doorgeknipte omheining en de ingetrapte deur steeds hersteld, bij een andere
inbraak op 1 augustus 2010 aan de ingang langs de Onderwijslaan 2-4 -waar ooit Geert H. nog woonde- werd zelfs de Genkse politie verwittigd maar die waren met die melding niet opgezet -!!-. De "knechten" van Bormans hebben de vernielde ruiten richting werf RUP Sint Janssite met geperforeerde metalen panelen afgeschermd, maar de waardeloze inhoud blijft liggen.  Vandaag zien we dat één van de deuren van het oude klaslokaal er weer uit gehaald werd, klaar voor de volgende vuurke stook?


Links : De verwijderde deur van het indoor stort van Bormans - Rechts : zicht op de inhoud

Volgend doelwit voor brandstichting?
Op Kerstmis 2010 werd in het oude scoutslokaal quasi zeker brand gesticht, nu de omheining door de brandweer
van Genk naar het belendend perceel twee keer werd doorgeknipt, kan men zich zonder veel moeite toegang verschaffen tot de plaats waar de oude schoolbarak staat, nu de deur is ingetrapt, ligt de weg voor een nieuwe brandstichting open. De brandweer knipt de omheining open, maar dichtmaken kunnen ze blijkbaar niet, ook dat is Genk ten voeten uit. Genk noemt zich een stad, maar het zijn in feite verenigde mijndorpen met allerlei in zichzelf gekeerde culturen waar de Genkenaar steeds meer met argusogen naar kijkt.

Genkse brandweer knipt omheining van niet
betrokken pand door maar maakt het niet meer dicht!


Het was NIET nodig om de omheining van de buren twee keer door te knippen, mits een ladder van 2 meter waren ze veel sneller bij de brandhaard kunnen komen, nu hebben ze met een veel te grote betonschaar minuten lang moeten worstelen met de dunne draden. De fotograaf van Morsum Magnificat heeft dat allemaal kunnen fotograferen, vandaar dat ze lastig werden en hem wilden laten oppakken.  

Brandweer knipt omheining door.
Dat de brandweer zich voor een interventie toegang moet verschaffen is te begrijpen, maar hier hadden ze de omheining niet moeten doorknippen, er was immers een andere mogelijkheid om de brand te bereiken, soit. De Genkse brandweer heeft het echter niet nodig gevonden om de draad terug te sluiten, wat wil je, ze moesten immers zo nodig met een leeg karton van een pizzaverpakking voor de gazet poseren-sic-.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 31 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.