Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genkse brandweer-man- bedreigde en discrimineert Belgische journalist van MM.
26 december 2010
Turkse journaliste wordt met open armen ontvangen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 789.700
Genk / Waterschei 26 december 2010.

Het is nogal wiedes dat Morsum Magnificat al tien minuten na de melding van de meldkamer -18:24u zie ASTRID lek- , ter plaatse was, die tien minuten waren nodig om uitrusting te nemen en winterkledij aan te trekken en vijftig meter door 30cm dikke sneeuwlaag te ploeteren, we waren om 18:34u ter plaatse, de brandweer was er nog niet.

Sporen.
Toen Morsum Magnificat dichterbij kwam, waren er in de sneeuw tussen het scoutslokaal en de omheining, duidelijk verse voetsporen te zien, de sporen liepen naar de opening in de omheining van de werf -Sint Janssite - zie ook ander artikel MM 177-.

Het -al vernielde- Scoutslokaal is nu rijp voor de sloop.


Het scoutslokaal waar Genkse boefjes -die daar eerder herhaalde keren werden verontrust-, zich regelmatig verdacht ophielden. Morsum Magnificat bezit daarvan bewijsmateriaal maar de Genkse politie wil ze niet zien. Op een bepaald moment stond deze redactie oog in oog met een paar jongeren die zegden :"wij doen niks verkeerd meneer, we willen gewoon een lokaaltje" ....

Brandweer.
Niettegenstaande er door de meldkamer "Onderwijslaan" werd opgegeven, reed de Genkse brandweer naar de "Binnenlaan", daar diende maar liefst twee werfafsluitingen verwijderd te worden en drie keer mangaten in tuinafsluitingen te worden geknipt, dat diende te gebeuren met een grote betonschaar, toch kon men de blussingswerken met veel geroep en getier vijf minuten na aankomst aanvatten, eigenaardig genoeg niet meteen het deel vlak bij de gebouwen die nog geen vuur hadden gevat, het is pas na tien minuten dat hun Euro viel dat ze dat gebouw dienden te beschermen.

Hier leest u nog iets over nablussen

In de gatlikpers.
Pamperen van de Genkse Brandweer.
Er werd ook een artikel gebracht in Het Nieuwsblad, maar behalve het pamperen van de Genkse Brandweer, werd er voor het publiek maar weinig waardevolle informatie bekend gemaakt.

Onjuiste informatie.
Vooreerst werd de brand via de meldkamer 101 aan de brandweer van Genk om 18:24u gemeld. Ofschoon er de laatste tijd regelmatig kinderen komen in het gebouw dat naast het scoutslokaal ligt, is dat geen bijgebouw van de Sint Jansschool, maar eigendom van de vzw De Kring-Waterschei die het gebouw voor allerlei doeleinden verhuurt, dat zal nu voorlopig niet meer lukken want Infrax heeft de elektrische toevoerleiding vanaf de Binnenlaan letterlijk afgeknipt.

Lichterlaaie.
Toen de brandweer een kwartier na de melding arriveerde was de brand al uitslaand, zowel aan de voor- als aan de achterkant sloegen de vlammen reeds door deuren en vensters naar buiten, het gebouw brandde over de ganse lengte van ongeveer 20 meter als een toorts. Niettegenstaande duidelijk was dat het scoutslokaal verloren was, werd eerst daar geblust, pas nadat een "overste" uitschreeuwde "ge moet proberen de school te redden, dit -doelend op het scoutslokaal- is toch naar de vaantjes" werd werk gemaakt van het vrijwaren van het schoolgebouw.

Brandwacht.
Het duurde tot na 23u. vooraleer de rook wit werd, niettegenstaande de blussingswerken tot middernacht duurden en er nog enkele uren een brandwacht bleef, werd het vuur vlak tegen de school vanmorgen weer aangewakkerd, rond 10u. diende de brandweer van Genk weer uit te rukken.

Nablussen.
Het moet toch zijn dat de brandweer van Genk, wat nablussen betreft, beter zou moeten kunnen. Bij een brand na bliksem in de Congostraat, diende deze redactie 's morgens ook de brandweer te telefoneren. Terwijl de bewoners nog sliepen, was de dakbedekking opnieuw aan het smeulen, de Genkse brandweer kon niet waarderen dat deze redactie opmerkingen plaatste over het niet grondig blussen. Had het niet gekund dat, als het vuur uitbreiding had genomen, er dan meer aan de hand zou zijn geweest dan stoffelijke schade.

Worden Belgen in Genk gediscrimineerd?
Toen deze redactie gisteren foto's maakte wilde een machtswellusteling van de Genkse brandweer de geboren en getogen "Belgische" journalist/fotograaf door de politie laten oppakken, aan de hand van het artikel in Het Nieuwsblad kan u duidelijk afleiden dat de gatlikpers, in casu Belgin Ozgünes, bevoordeeld wordt. Is hier sprake van omgekeerde discriminatie? 
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLBOZ_20101226_001

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ever ©

Laatste update ( 27 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.