Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926461





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
2011 is in zicht : Is er wel reden om te feesten?
25 december 2010
Verschil tussen arm en rijk en woningnood wordt steeds groter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 789.200
Genk 25 december 2010.

Het Vlaams netwerk van verenigingen waar armen het woord -zouden moeten- nemen, stuurt wensen voor 2011, hun bericht begint als volgt :

" .... Aan het eind van 2010 krijgt het thema armoede -gelukkig !- nog steeds volop
aandacht in de media. Helaas getuigen de berichten van weinig behaalde successen in de strijd tegen armoede, integendeel: het aantal Belgen dat beroep moet doen op een collectieve schuldenregeling is opgelopen tot 86.502, daarnaast doen nog 62.183 gezinnen een beroep op schuldbemiddeling bij de Vlaamse OCMW's en CAW's, volgens een recente berekening van het Centrum voor Sociaal Beleid ligt het leefloon nog verder dan verwacht onder het minimum om menswaardig te kunnen leven, te weinig jongeren in armoede vinden de weg naar hoger onderwijs..." 
lees meer op
http://www.vlaams-netwerk-armoede.be/nieuwsbrief.asp?nbID=51&mID=2461

Armen worden armer, rijken worden rijker.
Onafgezien wat het Vlaams Netwerk ook presteert, is het werk dat zij doen een druppel op een hete plaat,
dweilen met de kraan open, het Netwerk heeft geen slagkracht en moet ook uit de handen van de politiek eten-sic-, maar ach, enkele medewerkers hebben toch een job. Deze redactie kan zich niet van de indruk ontdoen dat die medewerkers, de facto omdat ze er werken, beter worden van de situatie van de armen. Morsum Magnificat had de gelegenheid om met een medewerker te spreken, er werden beloften gedaan, maar het Vlaams Netwerk is deze niet nagekomen. Sommigen van hun leden verrijken zich op de kap van de armen door het organiseren van allerlei festiviteiten, etentjes, pannenkoeken en wafelbak waarmee hun kassa -door de armen- gespijsd wordt.   

Schijnheiligheid.
Met het pedofilieschandaal zijn de ogen van iedereen hopelijk een beetje open gegaan, maar wat de
schijnheiligheid van de politiek betreft omtrent de chaotische toestand van dit land, wordt Jan met de Pet "dom" gehouden. De linkse en ultralinkse pers, met de Vrt op kop, probeert de chaos in de schoenen van N-VA en Bart De Wever te schuiven. Het weze voor iedereen duidelijk dat Vlaanderen de Waalse welstand gedeeltelijk op peil houdt en de Walen beseffen dat meer bevoegdheden voor de deelstaten, zware financiële gevolgen voor Wallonië zal hebben. De laatste weken zet de Vrt niet aflatend op venijnige en subtiele wijze acties op het getouw om N-VA in een slecht daglicht te plaatsen en de logische en democratische wil van de Vlamingen te dwarsbomen. Dit land vervalt meer en meer in een zee van schijnheiligheid.

Genkse creatieve begroting.
Deze redactie weet waarover het écht gaat, niet wat in gazetten staat, maar de praktijk en de realiteit. Het
voorbije jaar hebben wij -de medewerkers van deze redactie- aan den lijve kunnen ondervinden hoe men in Genk met de zwakkeren -zowel allochtonen als autochtonen- omgaat,  we hebben gewikt en gewogen en Genk op vele vlakken "vee"l te licht bevonden; het leven in Genk is te vergelijken met een rijmpje "van boven pront en van onder str....", we houden het er in 2011 voor bekeken. Genk is een CD&V bastion en wordt op een dictatoriale wijze bestuurd. Raadsleden mogen zelfs in de gemeenteraad hun mening niet verkondigen of het zwaard van Damocles van de Voorzitter slaat meteen toe. Genk maakt een begroting op waarbij de cijfers achteraf erg meevallen, op die manier kunnen ze fondsen aan hun politieke propaganda spenderen, ondermeer aan het Belang van Limburg -Concentra- dat medium wordt maar eventjes 500.000 € toegestopt, hopelijk steekt de bevoegde minister daar nog een stokje voor. In Genk krijgt de journalist van Het Belang een "pint" in plaats van een "pen"-sic-.hopelijk steekt de bevoegde minister daar nog een stokje voor.

Allochtonen geloven de huidige Genkse politiek niet.
De helft van de inwoners van Genk heeft een belastbaar inkomen dat lager is dan 1.200 €, meer dan 3.000
gezinnen wachten op een fatsoenlijk dak boven hun hoofd, een nieuw dak is onbetaalbaar geworden en de sociale woonmaatschappij Nieuw Dak cvba -waarvan de stad voor 57% eigenaar is, is een puinhoop. Genk heeft, net als deurwaarder Gemis, gemis aan sociaal voelendheid en is een prachtig voorbeeld van een multicultureel failliet. De allochtonen willen liever niet met aangestelden -dus ook die van De Genks- praten omdat ze uit ervaring weten dat ze belogen worden of dat de beloften niet worden nagekomen, zelfs wanneer de Genkse burgemeester Wim Dries op een briefomslag met een familie SB een afspraak bevestigt, leeft hij die nog niet na,
dat was zelfs de tweede, daar moeten De Genks niet meer komen leuteren.  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.