Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926462





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Civiele Veiligheid gaat burgemeesters herinneren aan instructies A.S.T.R.I.D.-Update1
23 december 2010
Algemene principes van bescherming privacy moeten gerespecteerd worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 788.800
Brussel / Genk 23 december 2010

--- 17:00 24/12/10 Update 1
De inspectiedienst van de Civiele Veiligheid zou ook moeten nagaan of er buiten de betaalde data traffic ook ánder dataverkeer over het A.S.T.R.I.D. net wordt gestuurd, men moet daarbij vooral de B.I.P.T. vergunninghouders van de 5e categorie binnnen de brandweere extra in het oog houden, het is die categorie bij de brandweer die e.e.a. kunnen matsen, vooral voor bevriende journalisten, want ook bij de brandweer zijn ze persgeil. Een poosje geleden had een journalist uit Sint Truiden -na pot en pint?- zijn "pager" laten liggen, een brandweerman heeft de pager prompt aan de gatlikjournalist terugbezorgd-sic-.
--- einde update 1.

Door toedoen van de super ambitieuze burgemeester Wim Dries -CD&V- van Genk, heeft deze redactie eerder deze week de A.S.T.R.I.D. leak bekend gemaakt, maar de link is ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken, meer bepaald de Civiele Veiligheid, niet ontgaan en deze schakelt het B.I.P.T. in.

Burgemeesters moeten brandweer tot de orde roepen.
In een bericht aan deze redactie laat de Civiele Veiligheid weten dat zij alle burgemeesters gaat herinneren aan de instructies die aan de gebruikers van het radionet van ASTRID werden gegeven, de Civiele Veiligheid zegt daarin ondermeer : " ... De Algemene Directie van de Civiele Veiligheid zal de betrokken gemeentelijke overheden herinneren aan de algemene principes die de bescherming van de persoonlijke levenssfeer regelen en vragen om de vermelding van adressen te verwijderen van de pagers wanneer dat niet gerechtvaardigd is voor het goede verloop van de interventies ... ", burgemeester Wim Dries kan nu meteen ook beginnen met die instructie aan de brandweer van Genk door te geven.

Balorige Brandweer.
Bij de Civiele Veiligheid zegt men dat de brandweer al wel tweehonderd keer is gewaarschuwd dat via de pagers geen adressen mogen worden doorgegeven, maar het blijkt boter aan de galg, nogal wiedes, de brandweer heeft  -net als de Genkse burgermeester- zijn eigen waarheden.

Onzin.
Op het voorstel om ook, naar voorbeeld van de Tetra toestellen, versleutelde pagers te voorzien, wil de brandweer niet ingaan en maakt zich ook daar weer vanaf met een kwinkslag : " Versleutelde berichten via de pagers zullen de interventies vertragen .." dat zouden "de spuitgasten" hebben gezegd.  Dat is uiteraard onzin, de transmissiesnelheid voor een geïncrypteerd bericht is niet anders, de knowhow om er mee om te gaan, is weer wat anders en belangrijk : gewilde lekken kunnen dan niet meer!!! Interessant doen in de kroegen,de gazetten,voor micro en camera, dat kunnen ze wel.

Interessant.
Deze redactie was er getuige van dat een brandweerman in een café een oproep kreeg op zijn pager en meteen naar de plaats van de brand vertrok. We hebben ook een oefening meegemaakt van de brandweer van Berlare, dat was op zondagvoormiddag elf uur, de oefening was nog niet volledig afgelopen en de Jupiler verscheen al ten tonele, Berlare is wel "Het gehucht van De Gucht", daar moet dat allemaal kunnen.

B.I.P.T.
Volgens het bericht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zou omtrent de ASTRID Leak, het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie zijn ingeschakeld, of dat de juiste weg is betwijfelen we. Informatie bij het BIPT leert ons niets, daar zegt men dat dit een zaak is voor de FCCU. Toch is de oplossing zeer eenvoudig : De brandweer moet de instructies van ASTRID volgen, basta. De burgemeesters moeten dat nu doordrukken, óók Wim Dries en zijn "Super Genk" waar de belastinggelden voor politieke propaganda worden misbruikt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.