Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926462





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak in Kolderbos weer in de problemen met verwarmingen.
23 december 2010
Interventie van aannemer Vaessen op de besneeuwde daken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 788.600
Genk / Kolderbos 23 december 2010.

Als we de gazetten en de cvba Nieuw Dak, waarvan de stad Genk 57% van de aandelen bezit, mogen geloven dan is alles prima in orde, geen vuiltje aan de lucht, maar de praktijk toont heel wat anders. Opdrachtgever Nieuw Dak zit weer met de handen in het haar, de verwarmingsystemen met de zonneboilers hebben last van de vrieskoude.

Grondig of slordig?
Dat defecten dienen hersteld te worden is vanzelfsprekend, maar in de wijk Kolderbos is het "chronisch". De defecten, dus ook de herstellingen, hebben nooit opgehouden te bestaan. In communicatie die betrekking heeft op de huurders schrijft Johan M. van Nieuw Dak : " ... zoals u weet woont de huurder nu in een volledig en grondig gerenoveerd appartement ....". Hoe grondig de ganse vermeende gesofistikeerde installatie is uitgevoerd blijkt alvast niet uit de praktijk, er zijn niet aflatend problemen, het is veeleer slordig in plaats van grondig. 

Veiligheid.
De interventie van aannemer Vaessen van vandaag, toont nog maar eens aan hoe triest het met de veiligheid is gesteld - V1012001 -. Bij WASO Limburg is men de ganse dag aan het vergaderen, dus onbereikbaar. De vorige vijf meldingen zijn wellicht in het dossier terecht gekomen, mocht er op een bepaald moment een ongeval gebeuren dan zal WASO waarschijnlijk die rapporten boven halen, meestal als het te laat is, als er ongelukken zijn gebeurd en het kalf verdronken is. WASO klaagt dat ze te weinig personeel hebben maar zouden ze niet te veel vergaderen, presentaties geven, geven of bijwonen,etc. ?

Preventieadviseur.
Johan T. is vandaag met vakantie en zegt : " als de kat van huis is, dansen de muizen", akkoord met de preventieadviseur maar het is niet de eerste keer dat Vaesen de veiligheidsvoorschriften aan zijn laars lapt. Daarbuiten hebben wij de grootste twijfels of de kraan samen met de hijskooi, gekeurd werd, er moet qua hijscapaciteit van de kraan, bij het hijsen van personen, altijd een reserve zijn van 2.000 kg, uiteraard zonder rekening te houden met het gewicht van de hijskooi, de personen en hun gereedschap.

Nieuw Dak.
Myriam Indenkleef vindt dat er herstellingen moeten kunnen uitgevoerd worden wat wij beamen, maar de veiligheid moet ook door de aannemers van Nieuw Dak gerespecteerd worden. Wat doet hun wijkmeester en ander personeel eigenlijk te Kolderbos? Misschien moet Nieuw Dak wat beter toezien op haar medewerkers, of heeft Directeur Indenkleef onvoldoende zeggenschap?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.